AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun konuşmasında sarf ettiği bazı sözler üzerine kürsüye çıkarak, sert bir konuşma gerçekleştirdi ve “Herkes hak ettiği cevabı alacak” dedi.

Hafta içi gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin Genel Kurulunda Asker Alma teklifi görüşüldü. Görüşmede söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Sizin ‘Tek Vatan’ dediğinize biz ‘Türk Vatanı’ diyoruz, cesaret edip de ‘Türk Yurdu’ diyemediğinize ‘Türk Yurdu’ diyoruz” diyerek ‘Açıklamaya cesaretiniz yok’ diye eklemesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan  sert bir cevap vererek “Herkes hak ettiği cevabı alacak” dedi.

TBMM İYİ Parti Grubu Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun konuşması esnasında “Sizin ‘Tek Vatan’ dediğinize biz ‘Türk Vatanı’ diyoruz, cesaret edip de ‘Türk Yurdu’ diyemediğinize ‘Türk Yurdu’ diyoruz, ‘Türk Dili’ diyemediğinize ‘Türk Dili” diyoruz. Biriniz cevap verin lütfen, bundan sonra söz alacaksınız belki, cevap verin” sözleri üzerine  Kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yavuz Ağıralioğlu’na cevap verdi. TBMM İYİ Parti Grubu Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun  “Cesaretiniz yok” dediği için söz istediğini belirten AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, kürsüye çıktı. Turan Seçim Döneminde İYİ Partinin kampanyasında yaşananları da hatırlatarak verdiği cevapta   “Sizin İstanbul adayınız ‘Selahattin Demirtaş’ın politikasını alkışlıyorum’ dediğinde, ne demiştiniz? Var mı cevabınız? Yada seçim kampanyasına paslaştığınız partilerin bir tanesinin genel başkanı ‘Batıda Erdoğan kaybedecek, Kürdistan’da biz kazanacağız’ derken  hiçbir kelime etmezseniz, biz bunu söyleyemeyecek miyiz?  Siz şunu diyorsunuz; ‘Ben söyleyeyim ama siz cevap vermeyin. Ben konuşurum cevap vermeyin’ diyorsunuz. Herkes hak ettiği cevabı alacak” dedi.
 
“Herkes Hak Ettiği Cevabı Alacak”
Turan, söz aldığı Genel Kurulda “Sabahleyin ilk meclisi açarken, millet bizi beklerken, gündemde ne var diye  düşünürken, milyonlarca gencimiz askerlik ile ilgili gözlerini, kulaklarını buraya çevirmişken, daha ilk cümleye başlarken ‘Arkadaşlar, AK Partiye sataşacağım. Neden? Çünkü Kürdistan dediniz’ diye başlarsa bir insan , cevabını alır. Siz söyleyeceksiniz, biz cevap vermeyeceğiz, siz hakaret edeceksiniz biz cevap vermeyeceğiz.  Öyle bir şey yok. Söyleseniz cevabını da alırsınız.  82 Milyon bu ülkede beraber yaşıyoruz. Hiç kimseyi terörle itham etmeye, kimseyi  aşağılamaya kendimizi memnun görmeyiz.  Ama siz, tabiri caizse daha meclisin kapısını açarken, günaydın derken, bu ithamla başlarsanız  bizim de söz hakkımız doğar. Sizin İstanbul adayınız ‘Selahattin Demirtaş’ın politikasını alkışlıyorum’ dediğinde, ne demiştiniz? Var mı cevabınız? Yada seçim kampanyasına paslaştığınız partilerin bir tanesinin genel başkanı ‘Batıda Erdoğan kaybedecek, Kürdistan’da biz kazanacağız’ derken  hiçbir kelime etmezseniz biz bunu söyleyemeyecek miyiz?  Siz şunu diyorsunuz; ‘Ben söyleyeyim ama siz cevap vermeyin. Ben konuşurum cevap vermeyin’ diyorsunuz. Herkes hak ettiği cevabı alacak” dedi.

“Beraber Oldukça Heyecanımız Artar”
 İYİ Parti Grubu Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Sizin ‘Tek Vatan’ dediğinize biz ‘Türk Vatanı’ diyoruz, cesaret edip de ‘Türk Yurdu’ diyemediğinize ‘Türk Yurdu’ diyoruz, ‘Türk Dili’ diyemediğinize ‘Türk Dili” diyoruz” sözlerine de cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan;
“Grup Başkan Vekili ak Partinin Türk Devleti demekten çekindiğinden bahsettiler.  Bunu duymadığımızı ve yakıştırmadığımızı farz ediyorum.  Biz kampanyamızda sürekli Tek Millet, Tek  Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan derken herkes bilir ki o millet Türk Milletidir, O bayrak Türk Bayrağıdır. Bizim Vatanımız Türk Vatanıdır. Bizim dilimiz resmi olarak Türkçedir.  Ama bizim bu Meclis çatısı altında bulunan diğer kardeşlerimize, 82 Milyona, dili ile beraber, inancı ile beraber,  giyimi ile beraber yaşamakta onur ve şeref duyarız.  Biz bu bayrak altında 82 Milyonla beraber oldukça İleriye dönük gururumuz, heyecanımız daha da artar.  Allahtan ki  AK Partinin tüm demokratik engelleri aşmak gibi, tüm sorunları aşmak gibi bir iradesi var da bu ülkede artık herkes daha rahat dilini ifade3 edebiliyor” dedi.

Şerife Erdem