Çanakkale Belediyesi bünyesindeki Müdürlükler arasında oynanan Futbol Turnuvası dün oynanan maçlarla başladı. Hastanebayrı Semt sahasında oynanan Turnuvanın ilk maçı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü arasında oynandı. Turnuvanın ilk maçının santrasını ise, etkinliğin açılışına katılan Belediye Başkanı gerçekleştirdi.
Santranın ardından bir açıklama yapan Başkan Ülgür Gökhan “Daha önce Voleybol turnuvası yapıyorduk şimdi Futbol turnuvası da yapıyoruz. Hatta her takımda bayan futbolcu da var.  Personelin kaynaşması için de önemli bir sportif faaliyet.  Futbol turnuvasında ter dökecek personele kazasız belasız bir turnuva diliyorum” dedi.
32’si Kadın 200 Personel Turnuvaya Katılacak
Belediye çalışanları arasındaki iletişimi, birlikte mücadele etme duygusunu desteklemek ve geliştirmek amacı ile düzenlenen turnuvada 4 grup olmak üzere turnuvada 16 takım mücadele edecek.  4 Gruptan oluşan ve Müdürlükler bünyesinde çalışan personelden oluşan takımların oyuncu, antrenör, yönetici si de dahil olmak üzere 232 personel turnuvada yer alacak.
 Turnuvada  Kadınlar Da Yer Aldı
 Belediye Personelinin kaynaşması amacı ile gerçekleştirilen turnuvada kadınlar da yer aldı. Her alanda olduğu gibi Futbol Turnuvasında da kadınlara olan değeri göstermek amacı ile her takıma kadın sporcu sorunluluğu getiren komitenin kararı ile turnuvaya kadınlar da dahil edildi. Dostluk havasında gerçekleştirilen maçlarda renkli görüntüler de yaşandı.
Personelden Destek
Takıma  dahil olan personeller  sahada ter dökerken, Müdürlükler bünyesindeki diğer takımlar da saha kenarında takımlarına destek verdiler. Her maçta olduğu gibi turnuvada da bando eksik olmadı. Zaman zaman yükselen futbol  temposuna eşlik eden bando takımı  turnuvaya renk katarken çaldıkları marşlarla da hem seyirciyi hem de futbolcuları coşturdular
 
 
Adem Y. Bağ