Lapseki ilçesinde faaliyet gösteren TÜMAD Madencilik, Milli Mücadelenin 100. Yılında ve Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, madene yakın konumdaki Şahinli, Kocabaşlar Yeniceköy, Subaşı, Çamyurt köylerinde ikamet eden Lâpseki İsmail Baykurt Ortaokulu öğrencileri ile birlikte anlamlı bir organizasyona imza attı.
Lapseki Orman İşletme Şefliğinin belirlediği alana ‘Milli Mücadelenin 100. Yılında 1919 Ağaç’ sloganıyla 1919 fidan dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikim törenine, Lapseki Altın Madeni İşletmesi Halkla İlişkiler Yöneticisi Şaban Kılıçan ve şirket yetkilileri katılım göstererek, öğrencilerle birlikte ağaç dikti.
Şaban Kılıçan etkinlikte yaptığı açıklamada  “Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşmektedir. Gelecek nesillere yaşanılabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için bu konuda çok çalışmamız gerekmektedir. Çocuklar ve ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemlidir. Çocukların ve gençlerin çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla bu tür etkinlikleri TÜMAD olarak daha sık gerçekleştirilecek” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi