Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün onayı ile engelli bireylerin eğitim öğretime katılımlarına, eğitim hayatında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  düzenlenen ‘Engelsiz Eğitim’ Konulu Kısa Film Yarışmasında dereceye girenler geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Açıklanan ve dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Hayatın her alanında zorlandıkları gibi eğitim almakta da zorlanan engelli vatandaşların, eğitimlerdeki zorlukları ve engellerine farkındalık oluşturma amacı ile Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kısa Filim yarışmasına Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü de destek verdi.  Yarışma şartları kapsamında hazırlanan filmler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan uzman kurul tarafından değerlendirildi.   Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda   Tekirdağ‘ın Çerkezköy ilçesi, Cumhuriyet Ortaokulundan katılan Derya Kelek'e ait ‘Efsunkâr’  filmi  birinci olurken,  Ankara’nın  Gölbaşı ilçesi, Milli İrade Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hatice Nur Şahin'in  ‘Ay Işığı’ film ise ikinci oldu. Üçüncülük Ödülün ise  Antalya’nın  Kepez ilçesi, Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesinden Ezgi Aşçıbaşıoğlu'nun ‘Engel’ adlı kısa film kazandı.
İlke Bozkurt, Yılmaz Beyaz, Deniz Akçay, Nadire Deniz Mercan, Okan Öztürk ve Tolga Er'in yer aldığı jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ile dereceye giren Film sahipleri için ödül töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül törenine  Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkan vekili Nazım Hikmet Keskiner, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü Erkan Bilen, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yapılan ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren, Engelli doğmak ya da engelli olmanın bireyin kendi seçimi olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, "Okullarımızda eğitim gören engelli öğrencilerimize yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel resmi tüm ortaokul ve liseli öğrencilerinin katılabildiği engeliz eğitim konulu kısa film yarışması düzenledik" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından  Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu halk oyunları ekibi ve Biga İÇDAŞ Fen Lisesi modern dans topluluğu birer gösteri düzenlediler. Yapılan gösterilerin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 
 Cuma Deren