Köylerin sorunlarını tek tek not alan Milletvekilleri “Köylerimizin sorunlarını en aza indirmek istiyoruz” şeklinde ortak mesaj verdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Muhtarlarımız, bizler için önemli bir yetki makamıdır. Devletin yerelde ki en kuvvetli temsilcisidir. Bizler her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Gerek Milletvekilimiz Jülide Hanım olsun gerek bizler muhtarlarımızdan gelen her talebe ayrı bir hassasiyetle eğiliyoruz. Bizler sizlerden gelen taleplere hassasiyetle eğilirken sizlerden beklediğimiz bazı hususlar var. Yollar, alt yapılar vb konular bir şekilde çözülür. Bunları çözmek bizim görevimiz. Sizlerin en önemli görevi ise köylerinizde bulunan ihtiyaç sahiplerinin, engelli hemşehrilerimizin taleplerini olabildiğince yerine getirmeliyiz. Sizlerin yetemediği yerde bizler buradayız. Son 16 yılın toplamı kadar geçtiğimiz yıl köylerimize taş döşemesi gerçekleştirildi. Köylerimizin su sorununu en alt seviyeye indirdik. Artık köylerimizden genel sorunlar yerine park, halı saha gibi talepler alıyoruz. Bu talepler ilerleme gösterdiğimizin kanıtı. Yazın tüm ilçelerimizi ziyaret edeceğiz ve muhtarlarımızla bir araya geleceğiz” şeklinde ifade etti. 
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Muhtarlarımız ülkemizin adeta kılcal damarları. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ile beraber her zaman tüm sorunlarınızda sizlerin yanındayız. Köylerimizde yaşanan en ufak sorun bizleri üzüyor. Bizlerin sizlere sunduğu desteğin karşılığını da sizlerden bekliyoruz. Bizler sizlerden bir parti temsilcisi gibi çalışmanızı değil köylerinizde ki her soruna kendi sorununuz gibi yaklaşmanızı bekliyoruz. Makul olan her talebe kapımız açık. Bizler her köyümüze en iyi hizmeti yapmak için çalışıyoruz. Her zaman ilgili kişi ve kurumlarla istişare ediyoruz. Bu yürüyüşümüze karşı tek bir beklentimiz var o da sizlerin desteği. Yapılan her yatırımda önceliğimiz Çanakkalemizin değerlerini daha ileriye taşımak, çiftçimizin ve esnafımızın beklentilerini karşılamak”dedi.