Trafik keşmekeşinin tatil boyunca aralıksız sürdüğü ender adreslerden biri yine Çanakkale oldu. Asya’dan Avrupa’ya geçiş için feribotları kullanan tatilciler, geliş sıra dönüşte Çanakkale’de hayatı felç etti.
Tatilin ilk günlerinde trafiğin yoğunlaştığı Avrupa yakasında alınan tedbirler, tatilcinin çileli bekleyişine derman olsa da dönüş yolu Çanakkale caddelerini kilit etti. Feribot kuyruğu bilindik güzergahlarda oluşmadı. Alınan bir dizi önlem sayesinde feribot iskelesine ulaşımı sağlayacak güzergah değişikliği yapsa da kuyruğa kaynak için güzergah dışı rota çizen tatilciler görevlileri adeta çileden çıkardı. İskele yönüne açılan tüm sokaklar bariyerlerle kapatılıp önlem alınsa da tatilci bariyerleri kaldırıp İskeleye ulaşmaya çalışınca olanlar oldu. 
  
………………………………………………………………
Önlemler Yerindeydi.
Takan Yok
Bayramı dolayısı ile ilan edilen 9 günlük tatil fırsatını değerlendiren vatandaşlar, aileleri ile beraber yollara düştü.  Kıtalar arası trafiğin gemilerle sağlandığı Çanakkale rotasını tercih eden tatilciler, dönüş yolunda  uzun kuyruklar oluşturdu.
Kent merkezinde uzanan kuyruğun kısalması için iki kıta arasında adeta mekik dokuyan GESTAŞ, aralıksız çalıştı. Çanakkale trafiğinin bir bölümünün tatilciler nedeni ile kapalı olması da yine Çanakkalelilere çile oldu. Yerli ve Yabancı turistlerin Tatil için kullandığı Çanakkale güzergahı yine çileye döndü. Lapseki-Gelibolu, Çanakkale – Kilitbahir ve Eceabat Hatları olmak üzere Bozcada ve Gökçeada hatlarında da kuyruklar kilometrelerce uzadı. 9 günlük bayram sefasını süren tatilciler dönüşte oluşturdukları kuyruklarla, bu bayram da Çanakkalelilere çile yaşattılar.
 Sürücüler Yönlendirildi
Çanakkale feribot iskelelerinde, tatilcilerin dönüşe   geçmesi nedeniyle Ramazan Bayramı'nın 2'nci ve 3'üncü günü olan araç yoğunluğu sonraki günlerde de devam etti. Bozcaada, Edremit Körfezi ve Ege sahilleri gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayanlar, İstanbul ve Trakya bölgesindeki kentlere geçmek için Çanakkale merkez feribot iskelesinde yoğunluk oluşturdu. Trafik polisleri, hem feribota binecek tatilcileri hem de şehir içinde giden sürücüleri yönlendirerek, trafiğin akışını sağlamaya çalıştı.
Tatillerini tamamladıktan sonra evlerine geri dönmek için Çanakkale güzergahını kullanan sürücülerin yoğunluğunu azaltmak için Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ve Gemilerle ulaşımı sağlayan GESTAŞ iki kıta arasında adeta mekik dokudu. Yerli ve Yabancı turistlerin Tatil için kullandığı Çanakkale güzergahı yine çileye döndü. Lapseki-Gelibolu, Çanakkale – Kilitbahir ve Eceabat Hatları olmak üzere Bozcada ve Gökçeada hatlarında da kuyruklar kilometrelerce uzadı. 9 günlük bayram sefasını süren tatilciler dönüşte oluşturdukları kuyruklarla, bu bayram da Çanakkalelilere çile yaşattılar.
Hatlarda Aralıksız Çalışmalar Yapıldı
Öte yandan Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımının sağlandığı Gestaş firmasınca Çanakkale- Eceabat hattında 3, Çanakkale- Kilitbahir hattında 4, Lapseki- Gelibolu hattında 5, Gökçeada- Kabatepe hattında 3 ve Bozcaada- Geyikli hattında 2 olmak üzere toplam 17 feribotla sefer yapılıyor.
 
Cuma Deren