AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun da yer aldığı iftar sofralarında, gözler eskiler gibi yenileri de aradı. 
Geçen dönem İl Genel Meclisi’nde görev alan isimler gibi, yeni dönem Belediye Meclisi’nde grev alan isimlerden bazılarının iftar sofrasında yer almaması dikkat çekti.
İktidar Kurmayı Turan’ ın;“Hacılık Mekke’de başlamaz, Mekke’den ayrılınca başlar.”  şeklindeki ima yüklü mesajının adresi ise hayli merak konusuna dönüştü.
9 günlük Bayram tatili boyunca, Çanakkale siyaset kamuoyunda, iktidar kanadında dillenen,
“İftar küskünleri” diye isimlendirilen siyasetçilerin, davete icabet etmemelerinin nedeni konusunda, türlü senaryolar yazıldı. 
Eskilerden bir ismin, Davete katılmamasına Yurt Dışında olmasını mazeret gösterdiği öğrenilirken, katılım göstermeyen diğer isimlerin, katılmama nedeni günlerdir sırrını koruyor.
VEKİL TURAN’ IN SÖZLERİ, İSİM VERİR GİBİYDİ…
İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında, İktidarlarının Çanakkale’ ye özel hizmet anlayışını ve Çanakkale’ ye verdiği kıymeti, kişi başına düşen hizmetleri özetleyerek söze başlayan AK vekil Turan, sonrada kişilere özel sesini yükseltti.
“7 meclis üyemiz var ama 3 kişi burada yanlış. 
Burası ev sahibi herkes burada olacak. 
------------------------------------------
ORUÇ AÇARKEN, 
AÇIĞA ÇIKAN FİRE….
----------------------------------------
AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftara katılmayan isimler, Bayram boyunca yanıtı aranır soruya dönüştüler. ‘Küskünler mi, dargınlar mı?’
İftar davetine katılmayanlar arasında, 31 Mart yerel Yönetimler Seçimi öncesi, İl Genel Meclis üyesi adayı gösterilmesi yönünde, Partili kurmayların ısrarcı oldukları bilinen bir ismin bulunması, yanıtı merakla beklenen başka soruları da türetti.
Parti içi kulislerde, Bayram boyunca dillenen bir diğer konu ise; AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın, iftar programında partililerine hitaben yaptığı konuşmasındaki şu vurgusunun, İftar davetine icabet etmeyenler için geldiği yönünde oldu.
VEKİL TURAN NE DEMİŞTİ..?
AK Parti Kurmayı Av. Turan, İftar yemeğine katılan partililerine; “Derler ya ‘Hacılık Mekke’de başlamaz, Mekke’den ayrılınca başlar.’ Yani hacı olmuşsanız onun hakkını vermek orada değil de oradan döndükten sonra hayatınızla, yaşantınızla kıymetli olur derler. 
Aynı şey ramazan için de geçerli. Ramazanı bitirdik, oruçlarımızı tuttuk. Küssek, dargınsak barıştık. Akrabalarımızla görüştük, bayramlaşacağız. İstiyoruz ki bu manevi iklimimiz, birliğimizin beraberliğimizin arttığı iklim, ramazanla sınırlı kalmasın ramazandan sonrada bu ruh vücudumuzda, toplumumuzu da, teşkilatımızda hep olsun. “ diye seslenmişti.
PARTİ İÇİ KULİSLERDE KONUŞULAN, O İSİMLER…
9 Günlük Bayram tatili boyunca, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katılmayan isimlerin, parti içi kulislerde “Neden katılmadılar?” şeklindeki soru eşliğinde sorgulandıkları gözlendi.    
PARTİLİLERİN KAFASINDA, TÜRLÜ SORULAR…
İftar davetine katılmayan isimlerin, mazeretlerinin de merak konusuna dönüştüğü gözlendi.
Partililer arasında; “Bunun adı; Kırgınlık mı? Küskünlük mü…?” şeklindeki dikkat çekici soru, günlerdir  dilden dile dolaştı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yer aldığı iftar sofralarında, Yerel yönetimlerde geçen dönem görev almış isimlerden bazılarının yer almayışının,  İktidar kanadının adeta gündem maddesine dönüştüğü gözleniyor.
Parti içi kulislerde dillenen, kulaktan kulağa yayılan, türlü senaryolar eşliğinde de, yanıtı aranır yeni sorular türeten, “İftar küskünleri” diye isimlendirildiği öğrenilen,  “İftara katılmayanlar” konusu için dile gelen sözlerden biri şöyle oldu;  
“Geçen dönem İl Genel Meclisi’nde görev alan isimler gibi, yeni dönem Belediye Meclisi’nde görev alan isimlerden bazıları da yoktular.
İftar sofrasında yer almayıp, kırgınlık, küskünlük fotoğrafı oluşturanlar, hangi davanın adamı?
Biliriz ki, Bayramlarda varsa küskünlükler biter. Küskünlükteki ısrarcılıklarını bu şekilde dile getirmeye çalışanlar, kapıldıkları yeni bir dava anlayışının resmini çiziverdiler.”
VEKİL TURAN’ IN SÖZLERİ, İSİM VERİR GİBİYDİ…
İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında partililerine hitaben konuşup, İktidarlarının Çanakkale’ ye özel hizmet anlayışını ve Çanakkale’ ye verdiği kıymeti adeta özetleyen AK vekil Turan önce, hizmet için kişi başına düşenlerden söz etti. Ardından da, kişilere özel ses verip, iftarda yer almayanlara yüklendi. 
AK Parti Kurmayı Turan önce; “Kişi başı en çok yatırım alan il Çanakkale. Buna rağmen bazı yerlerde yatırım olduğu halde oy alamadıysak, aynaya bakmak durumundayız. 
Yatırım yapmak tek başına oy almanın işi değil. Vekilin, il başkanının, kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanının görevi başka, il ve belediye meclis üyesinin görevi başka.” Dedi.
Vekil Turan sonra da, kişilere özel ses verdi. Şöyle dedi;
 “7 meclis üyemiz var ama 3 kişi burada yanlış. 
Burası ev sahibi herkes burada olacak. 
Biz bazen çok keyifli anlar bazen çok üzüldüğümüz anlar yaşıyoruz. Kimse burnundan kıl aldırtmıyor tabiri caizse. 
Meclis üyemize bir şey diyoruz vay bize bunu yaptı, ilçe başkanına bunu yapın vay bunu nasıl dersin. 
Dün İstanbul’daydım Cumhurbaşkanımız basına kapalı toplantı da Muhafazakar camianın daha çok içinde olduğu sivil toplum platformu var Milli Egemenlik Platformu var, buraya üye olan STK başkanlarıyla toplantı yapıldı. 1 buçuk saat sayın Cumhurbaşkanımız bir tek kelime söylemedi, bütün başkanlar partinin gördüğü ne eksiği varsa, seçimlerde  ne yanlışımız varsa, politikalarımızda, söylemlerimizde ne kadar hata olduğunu düşündükleri konu varsa Cumhurbaşkanımızın yüzüne söylediler. Beyefendi hiç hayır, sana ne demedi katılmadığı vardır. Bir buçuk saat baştan aşağıya her şey söylendi ama Cumhurbaşkanımız keyifle not aldı.  Değerlendireceğiz, bakacağız, düşüneceğiz dedi. Hangimiz 1 buçuk saat eleştiriyi kabul ediyoruz. Kaybetmiş başkanımıza üç cümle söylüyorum kızıyor bana. Kazanmışa söylüyorum kızıyor bana. Biz kimin kötülüğünü isteriz. Ben ve Jülide hanım milletvekili bir şey söylerken ilçe başkanımızın kötülüğünü ister miyiz?  Bir il, kadın kolları veya gençlik kolları başkanımızın kötülüğünü istediğimizden dolayı bir şey söyler miyiz? Bu parti bizim partimiz bu partide ben yok biz varız.  O yüzden bir şeyler söyleriz karşılığı olsun diye. Sizde söyleyin bize kapalı kapılar ardında değil yüz yüze her şeyi konuşacak kadar öz güvenimiz var. Hukukumuz var diye düşünüyorum. “
Erdem Sürek