Ramazan Bayramı dolayısı ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütünde Bayramlaşma programı gerçekleştirildi.  Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bayramda üyeler bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı Tarafından Bayramın 1’inci Günü Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma Törenine, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma programında bir açıklama yapan İl Başkanı İsmet  Güneşhan Ülkenin git gide yoksullaşma durumuna dikkat çekerek “Sabrın, bereketin en yoğun olduğu Ramazan ayını beraber geçirdik ve Ramazan Bayramına ulaştık.  Adaleti kendine yol edinmiş, her zaman yoksulların yanında yer alan, yoksulluğun giderilmesi için mücadele etmiş, her zaman için hakkın, hukukun yanında yer almış, kimsenin hakkını yememiş, sevgili Peygamberimizin dediği gibi, Bayramlar hepimizin coşku ile kutlayacağı en özel günlerdir. Dolayısı ile bayramımız birliğimizin, beraber, iğimizin,  bir arada yaşamanın coşkusu içerisinde olduğumuz  özel günlerdir.  Maalesef İslam dünyasında bu coşkuyu yaşayamıyoruz. Bu bayram Müslümanlar birbirlerini öldürmekte, açlık ve büyük yoksulluk  içerisinde yüzmektedir.  Dünyada en çok katliamların yaşandığı, ölümlerin olduğu bölge İslam ülkelerinin bulunduğu bölgelerdir. Bu süreç hepimizi büyük ölçüde üzmektedir.  İslam Ülkeleri bu zor durumdayken, bu zor şartları bilen  Müslüman din kardeşlerimiz kendi doğduğu topraklardan  ayrılarak, daha huzurlu be mutlu bir yaşam kurabilmeleri için Avrupa’ya göç etmektedirler.  İslam ülkeleri bu haldeyken Türkiye onlardan farklı mı? Hayır. Türkiye maalesef onlardan farklı değil.  Ülkemizde de yolsuzluk, yolsuzluk ve fakirlik oldukça yaşanmakta.  Geçtiğimiz yıl 1 Milyon yurttaşımız işsizlik korkusuna kapıldı.  Bu yıl resmi rakamlara göre 8 Milyon işsiz vatandaşımız var.  Bu demek oluyor ki bu bayram gününde binlerce çocuk annesinden, babasından harçlık alamayarak güne başladılar.  Biz çocukluğumuzda babalarımızın aldığı ayakkabı ve kıyafetleri yatağımızın altına koyup, sabah olsun da giyelim diye bekliyorduk.  Bugün binlerce anne baba çocuklarına bu hediyeleri vermeyerek kafalarını eğerek bayramlaştı. İşte böyle vahim bir tablo ile karşı karşıyayız.  Bizle bu şartlar altından çıkmak için çalışıyoruz. Bizler Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkarak bu ülkeyi  içinde bulunduğu durumu içinden çıkartıp, çağdaş, laik ve demokratik bir ülke için çabalarımızı göstereceğiz” dedi.
 
Başkan Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada “Ramazan ayı boyunca 30 gün oruçlarımızı tuttuk ve Bayrama ulaştık.  Öncelikle bütün hemşehrilerimin ve yurttaşlarımın Bayramını kutluyorum.  İslam ülkelerinde yoksulluk ve Türkiye’de de giderek artan bir süreç.  Bu bayram vesilesi ile daha çok çocuğu sevindirmemiz lazım. Biliyorsunuz Çanakkale en yaşanabilir, en mutlu kent olarak tespit edildi. Bu bağlamda hemşehrilerimizin de bu bayramı bizim gibi mutlu tamamlarlar diye düşünüyorum” dedi.
 
Milletvekili Özgür Ceylan İse yaptığı konuşmasında “Ramazan ayını ibadetlerle hakkı ile idrak ettik.  Ama Müslümanlığın  olmazsa olmaz kurallarından biri de kul hakkı yememektir.  Biz bu ayda onu da gördük. Ben bir kez daha Çanakkaleli hemşehrilerimin Bayramını kutluyorum. Özgürlüklerin ve Barışın kenti Çanakkale’de güzel bir aya idrak ettik. Her kese sevdikleri ile beraber güzel ve mutlu bir bayram diliyorum. Her şey çok güzel olacak” dedi.
 Merkezdeki Bayramlaşmanın ardından İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Milletvekili Özgür Ceylan önderliğinde CHP Heyeti Ezine, Ayvacık, Bayramiç Lapseki ve yenice ilçelerinde vatandaş ve partililer ile bir araya gelmeye devam ederek bayramlaştılar.
 
Şerife Erdem