BAYRAMLAŞMA İÇİN İŞTE O ‘HARİKA’ ADRES...

Ramazan ‘ ın ilk günlerinde, belli bir saatte kapatılmasına eleştiri getirip, vatandaşın ‘Açılsın’ talebini manşetine taşıyan ‘VİTAMİN’ i, ”ÖĞRETMEN (evin)E ŞİDDET” ifadesi ile suçlamışlardı.
11 Ayın Sultanı Ramazan ardından gelen Bayram kutlaması şimdilerde hep açık Öğretmenevi’nde gerçekleşti.
AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Turan,  Çanakkale ve Türkiye‘ ye önemli mesajlarını, vatandaşlar ve Partilileriyle yaptığı bayramlaşma programlarında verdi.
Vekil Turan, Çanakkale il merkezindeki Bayramlaşma etkinliğini, ‘kapalı kaldığını eleştirdiği için eleştirilen’ VİTAMİN’ in dikkat çektiği muhteşem manzaraya sahip harika mekanda düzenledi.
VİTAMİN’ in dikkat çektiği, öğretmenevinin kapalılık haline ilişkin haberlere getirilen eleştirilere yorum getirip; “bırak şu mesleki taassubu:) görmesek inanacağız. harika manzarası ile potansiyeli çok yüksek, harika bir yer orası” ifadelerinde bulunan Vekil Turan, Partisinin İl başkanlınca düzenlenen Bayramlaşma etkinliğinin adresi Kordon öğretmenevin’ den bu kez şu mesajı verdi;
“Türkiye’de ön sözü Çanakkale’dir. Şu gördüğümüz manzara, dünyada çok az yerde olan bir manzara. Şehitlerimizin emaneti,  dünyada hiçbir yerde olmayan bir emanet.
Türkiye’mizin her yeri güzel ama Çanakkale’mizin güzelliği, tarihi bambaşka"
--------------------------------------------
BAYRAMLIK AĞZINI AÇTI, SÖZLERİ KURŞUNDAN DA AĞIRDI…
-------------------------------------
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nca düzenlenen Bayramlaşma buluşmalarında, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan’ ın mesajları, siyaset gündemine damgasını vurdu.
Vekil Turan, Çanakkale siyasetinden, ülke gündemine, TSK' nın Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı 'Pençe' operasyonuna ilişkin açıklamaları hayli dikkat çekiciydi.
AK vekil Turan’ ın, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, eski Milletvekili ve belediye Başkan adayı Ayhan Gider ile birlikte katıldığı, il merkezinde Kordon Öğretmen Evi’nde gerçekleşen vatandaşlar ve partililerle Bayramlaşma programında, AK Parti Çanakkale il ve ilçe teşkilatları, belediye başkanları ve AK Parti'ye gönül veren vatandaşlar da yer aldı
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, "Birliği, beraberliği ve kardeşliği yaşadık. Küsleri barıştırırken, çocukları sevindirdik. Rabbim bir sonraki Ramazan ayına da sağlıkla, huzurla ulaşmayı bizlere nasip etsin. Küslükleri sonlandırmak için de bayramı değerlendirmeyi lütfen ihmal etmeyelim” şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise, "Allah herkesi sevdikleriyle beraber nice bayramlara ulaştırsın. Bayram tadında günlere ulaştırsın. İnşallah bir sonraki bayramda da yine aynı heyecanla, mutlulukla buralarda buluşalım.” temennisi ardından, Ramazan ayının ilk haftalarında, belirli bir saat sonrası kapalı kaldığı için eleştirilen Öğretmenevi’nden şöyle seslendi;
“Biz hep ifade ediyoruz. Türkiye’de ön sözü Çanakkale’dir. Şu gördüğümüz manzara, dünyada çok az yerde olan bir manzara. Şehitlerimizin emaneti, dünyada hiçbir yerde olmayan bir emanet. Türkiye’mizin her yeri güzel ama Çanakkale’mizin güzelliği, tarihi bambaşka"
AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan ve Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile birlikte, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice’de gerçekleşen Bayramlaşma programlarında da yer aldı.
Vekil Turan’ ın,Ülke gündemine, Çanakkale siyasetine ilişkin sözleri, zaman zaman kurşundan da ağır şekilde geldi.
Lapseki’de  vatandaşlar ile bir araya gelen vekil Turan, Çanakkale ve Türkiye Gündemine ilişkin konuştu.
Lapseki Çınaraltı meydanında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, gündemi değerlendirdi. Lapseki’nin, AK Parti belediyeciliği hizmetlerini yakından tanıdığını, bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi.
Lapseki Belediyesine T.C İbaresinin koyulmasına ilişkin gündeme getirilenler için konuşan Turan, konu ile ilgili yaptığı konuşmasında; “Bir parti bizim Lapseki belediyesine önerge vermiş. TC koy – koyma. Ne diyorsunuz ya? Sen ancak polemik konusu olabilirsin. Sen ancak, bir yerden açık bulayım da kavga edeyim derdinde olabilirsin. Ben soruyorum size; Asker 15 gündür Kuzey Irak’ta. Bir tek muhalefetten bununla ilgili bir açıklama duydunuz mu şimdiye kadar? O iş bizim için, hem Suriye meselesinde, İran, Amerika görüşmelerinde, bir çok meselede elimizi güçlendirecek bir adım. Peki bu operasyonla ilgili, CHP’den ‘İyi ki oradayız’ dediklerini duydunuz mu? O yüzden bizi böyle konularla, TC koydun-koymadın gibi saçma sapan gündemlerle meşgul etmeyin. Bizim asla TC ifadesiyle bir sorunumuz olmadı, olmaz. Bir tane yazı gösteremezler ‘kaldırın’ diye. Cumhurbaşkanlığımızda yok mu? İç işleri Bakanlığımızda, bütün logolarımızda var. Sizin Türkiye Cumhuriyeti ile olan muhabbetinizin milyon katı bizde var. Biz bedel ödüyoruz bunun için yıllardan beri. Şimdiye kadar Cumhuriyet tarihimizde, hangi dönem askerimiz bu kadar uzun süre cephede oldu? Hangi dönem bu kadar terörle mücadele etti? Tabela astın mı-Asmadın mı? Bu nedir ya?  Ergenlerin kavgası gibi. Biz, iş yapmak istiyoruz. Bunlar ne sosyal belediyecilikte, ne hizmet belediyeciliğinde ne de milliyetçilikte bizimle yarışamazlar. Biz işimize bakacağız” dedi.
“’Çanakkale’nin Patronu Benim’ Havasından Vazgeçsin”
Turan,  Lapseki’nin ardından Çanakkale’nin en büyük ilçesine ziyaretini gerçekleştirdi. Burada da partililer ve vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP’li Çanakkale Merkez Belediye Başkanını eleştirdi. Turan  “Biliyorsunuz bir dergi var. Dünyanın önemli dergilerinden bir tanesi. Her sene çalışma yapıyor ülke ülke. Her ülkenin yaşanabilir şehri neresi bunu puanlıyor somut kriterlerle, ve ilan ediyor. Geçen hafta Türkiye’nin en yaşanılır kenti Çanakkale diye ilan ettiler. Bu çok kıymetli bizim için. Bunu yaparken de, arada kaynamasın, Çanakkale merkez değil, bütün Çanakkale. Biga’sı da var işin içinde, Çan’ı da, Bayramiç’i de. Yeri gelmişken söyleyeyim, Çanakkale merkez belediyesi, bazı tavırlarında, tüm Çanakkale’nin başkanıymış gibi davranıyor. Çanakkale merkezdeki CHP’li başkan, Çanakkale merkez ilçe, Çanakkale merkez belediye başkanıdır. Biga’nın başkanının hakları, hukukları neyse onun da odur. Çanakkale’nin patronu benim havasından acilen vazgeçmesi lazım. Forbes dergisini değerlendirirken Çanakkale yapmış gibi değerlendiriyor. Okusa altını, görecek. Eğitim kriterleri var, sağlık, ulaşım güvenlik vs kriterleri var. Kişi başına yatırımı en fazla olan il Çanakkale olduğu için Çanakkale birinci oldu. Çanakkale belediyesinin hangi projesi var bize örnek olan. Bak Bülent Erdoğan yeni başlıyor. 5 sene sonra görün Biga’yı. Omuz vereceğiz, destek olacağız. Bizi mahcup etmeyen Biga’yı biz de mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.
Biga İlçesinin ardından Çan İlçesine geçen Bülen Turan Burada da Partili ve vatandaşlar ile bayramlaştı. Çan Belediyesi Menderes Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine çevre ilçe belediye başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı. Burada partililere hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de ve Türkiye'de yeni sistemle beraber ittifaksız partilerin başarılı olma imkanı ve ihtimali olmadığını söyledi. Turan, "17 yıl emek verdik, baş tacı. Ama yeni stratejiye göre ittifak yapmazsanız, kapınızı, gönlünüzü açmazsanız, AK Parti veya başka birisi, bunların büyüme imkanı ve ihtimali yok. İttifakla beraber bu sırf resmi ittifak değil, adam önceden şu partideydi, buradaydı. Bu düşüncelerden kurtulun artık. AK Parti yüzde 50 oy alan Türkiye'nin birinci partisi ise her görüşü, her fikri, her zikri kendi yanına alma, beraber yol alma imkanına sahiptir. Biz bu öz güvendeyiz. Bize muhalif olan bir sürü parti Sayın Erdoğan'la beraber yol yürümeye başlamadı mı. Ne oldu, onlar içinde iyi oldu. AK Parti içinde iyi oldu. Ama en önemlisi Türkiye için iyi oldu. Türkiye'nin büyümesine her küçük partinin katkısı olmuş oldu. Gelinen yerde bu ittifakla beraber büyük hizmetlere imkan sağlandı. Adım atıldı. O yüzden küçük olsun benim olsun, değil beraber olsun. Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan diyen kim varsa baş tacı diyeceğiz. Bizim için ölçü bu" dedi.
“Terörle Mücadelede Türkiye Büyük Adım Atıyor”
TSK'nın Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı 'Pençe' operasyonuna devam ettiğini ifade eden Bülent Turan, “Türkiye'nin terörle mücadelesinde çok büyük bir adım atılıyor. Tüm imkanlar zorlanarak, tüm imkanlar seferber edilerek bu ülkenin beraberliği, milli birliği için adımlar atılıyor. Kuzey Irak'taki operasyon hem Suriye'de, hem İran'da, hem Rusya'da, hem Amerika'daki toplantılarda elimizi daha da güçlendirecek olan bir adım. Terörle mücadelemizde kararlılıkla devam edeceğiz. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ortak değerler olması lazım. Bu ortak değerleri, meseleyi masaya yatırdığımızda şu Kuzey Irak'taki operasyonla ilgili Ana muhalefetin bir tek ifadesini gördünüz mü? Var mı bir açıklaması? Var mı bir moral motivasyonu? Maalesef yok. Oysa biz terör başta olmak üzere ortak sorunlarımıza tüm partilerin siyasi parti gözetimi yapmaksızın beraber adım atmasını, askere beraber sahip çıkmasını isteriz. 3 tane kendini bilmezin televizyonda çıkıp da askerimize laf atmasının bizim için bir kıymeti yok. Askerimiz gereğini yapacak ve haddiniz bildirecektir” diye konuştu.
Türkiye'nin S-400 füze alımına da değinen Turan, 1 saatte 18 bin kilometre hızda, 400 kilometre menzilli, 185 kilometre irtifaya sahip teknolojinin ülke savunması için ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Milletvekili Turan ayrıca NATO üyesi olarak istenilenin verilmemesi durumunda Türkiye'nin her koşulda alternatifi olduğuna dikkat çekti. Turan, F-35 savaş uçaklarının alımı konusunda yaşanan polemiğe ilişkin durumun olumlu sonuçlanacağı kanaatini bildirdi.
"Sayım durduruldu, itiraz etmek zorunda kaldık"
İstanbul'daki seçimlerde bir tartışma konusunun ortaya çıktığını da söyleyen Turan, “30 bin fark az bir sayımda 15 bine düştü. Ve bu sayım devam ederken, CHP'nin itirazıyla beraber sayım durduruldu. Bakın, önemli bir şey söylüyorum. 30 bin fark var iki parti arasında, AK Parti tekrar sayalım yanlış var diyor. Sayım tekrar başladığında 30 bin olan fark 15 binlere düşüyor. Ama bu arada CHP sayımı durdurmak için başvuruyor. Şimdide diyorlar ya niye seçim yaptınız. Mecbur kaldık. CHP'nin tekrar sayıma itirazı olmayıp, sayım bitseydi. Ya Binali Yıldırım, ya CHP adayı kazanmış olacaktı. Ama sayım durduruldu ki, itiraz etmek zorunda kaldık. Ve itirazımızı haklı bulan YSK'da tekrar seçim kararı aldı" dedi.
" AK Parti'nin Değil, Türkiye'nin Düşmanları"
Türkiye'nin ortak değerleri olduğunu da anımsatan Turan, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı “Bir belediyenin alınması yada kaybedilmesi hepimizi üzer veya sevindirir. Ama dünyanın sonu değildir. 23 Haziran'da hangi aday kazanırsa kazansın baç tacı. Ama şunu söyleyeyim. Türkiye'nin ortak değerleri var. Ben İstanbul'daki CHP adayının siyasi tarihinde, geçmişinde ve kampanyasında FETÖ'ye, DHKP-C’ye, PKK'ya karşı bir tek kelime etmemesini siyaseti bir tarafa bırakın, bir Türk genci olarak kabul etmiyorum, edemiyorum. Bu yanlış bir şey. FETÖ ve PKK, AK Parti'nin değil, Türkiye'nin düşmanı. O yüzden düşmanımıza karşı beraber olmak ve hep beraber omuz omuza mücadele etmek görevimiz olması lazım. Ama bu yanlışları, güya bu seçim stratejilerini halkımız iyi değerlendirecek. Bakın seçim bittiğinde İstanbul'da 15-16 günlük başkanlık yaptı ya, CHP adayı. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu her toplantı da beraber oturdular. Eş başkan gibiydi. Hatırlayın her toplantı da İmamoğlu ve Kaftancıoğlu yan yana beraber oturdular. Eş başkanlık yaptı. Görüntü verdi. Belediyeyi ben yöneteceğim dedi. Biz Kaftancıoğlu'nun kim olduğunu biliyoruz. Tweetlerinden, çalışmalarından, konuşmalarından, peki şimdi soruyorum nerede Kaftancıoğlu. Kampanya'dan beri hiç gören var mı? Adeta hem Kılıçdaroğlu'nu, hem Kaftancıoğlu'nu, hem Sezgin Tanrıkulu tazrı CHP'lileri bir odaya kilitlediler. Sözüm ona sevgi pıtırcığı gibi gösterilen adamları öne çıkardılar. Halkımızın bunları yutmayacak. İstanbul'daki aday, CHP adayı olduğunu herkese söyleyeceğiz. CHP'nin kim olduğunu biz iyi biliyoruz. Öyle kandırmacalarla, yok Yasin okudum, yok herkesi sevdim, sahte din sömürüsü anlayışıyla bu millet kandırılmaz. Bu millet herkesin ciğerini, tarzını biliyor. Canan Kaftancıoğlu'nu saklayan adamlar. Kılıçdaroğlu'nu geri çeken adamlar, bir başka hesap için bunu yapıyorlar. Ama göreceksiniz, İstanbul'da da inşallah AK Parti Belediyesi devam eder."
Çan ilçesinin ardından son olarak Yenice ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi. Buradaki programa, İç İşleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de katıldı. İnce’nin vatandaşları selamlamasının ardından konuşan Bülent Turan, seçim döneminde verdikleri sözün üzerine doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Turan, “Burası 10 bin nüfuslu bir ilçe. Normalde buraya doğalgaz gelmesi çok zor. Ancak biz, seçimlerde söz verdik. Ben, yerine getiremeyeceğim bir söz vermem. Söz verdiysem de takipçisi olurum. Seçimlerde Yenice bize sahip çıktı. Biz de, Bakan yardımcımızın da destekleriyle Yenice’mizi doğalgaz yatırım programına aldırdık. İmzaları atıldı. Teknik bir süreç olduğu için tarih vermek çok zor. Ancak 2021 yaz mevsiminde, ilçe doğalgaza kavuşmuş olacak. Sadece Yenicemiz için değil bütün ilçelerimiz için, Çanakkale’miz için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz” diye konuştu.  

Cuma Deren-Adem Y. Bağ