Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine atanan ve geçtiğimiz ay görevini devralan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a tebrik ziyaretleri devam ediyor.  Bu kapsamda Yeni Rektör Murat’ı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi yönetimi ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ziyaret ettiler.
Rektör Sedat Murat ilk olarak, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve beraberindeki heyeti ağırladı. , Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ı makamında ziyaret eden hayat Yeni rektöre görevinde başarılar dilediler.  Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak ile ÇOMÜ Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) yetkilileri de hazır bulundu.  Üniversite hakkında fikir alışverişlerin yapıldığı ziyaret Ziyaret hediye takdimi ile son buldu.
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a tebrik ziyaretinde bulunan diğer kurumlar ise İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi yönetimi ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü oldular. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez, ziyaretinde yeni rektörü tebrik ederek görevine başarılar dilerken, Üniversite ile yapılan çalışmalarla Çanakkale tarihi alanında yapılan çalışmalar hakkında Rektör Sedat Murat’a bilgiler verdi.  Rektör Sedat Murat da ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti.
 
Şerife Erdem