TRAFİK CANAVARLARI,
ŞİMDİ YANDI…!
Karayollarında, trafiği tehlikeye düşürecek sürücülere karşı, Helikopter ile denetim gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı, iki saatlik faaliyette, kusurlu bulunan 77 sürücü tespit etti.
Trafik kural ihlali ve benzeri konulardan, 30 bin 132 Lira para cezası uygulayan ekipler, Trafik canavarlarına şu mesajı verdi;
“Havadan da takiptesiniz…”
Havadan helikopterli denetim ile; “Algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesinin amaçlandığını dile getiren Yetkililer;
“Mİ-17 tipi, genel maksat helikopteri ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme, gibi trafik güvenliğini tehlikeye dürecek konularda çalışma yapıldı” bilgisini kamuoyuyla paylaştı.
 ---------------------------------
TRAFİK DENETİMİNE,
HELİKOPTERLİ DESTEK…
---------------------------------------
Çanakkale Jandarması, trafik canavarlarını havadan takibe aldı. Mİ-17 Tipi genel maksat helikopterini, denetim faaliyetlerinde kullanan Jandarma, yaklaşan 9 günlük bayram tatili öncesi, kara yollarında oluşacak yoğunluğu fırsat bilecek kural tanımazlara adeta göz dağı verdi.
Çanakkale Jandarması’ nın mesajı netti; “İçindeki canavarı durdur. Havadan da takiptesin”
Türkiye’de özellikle son yıllarda katılaşan kural ihlali cezaları yanı sıra, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin eğitim amaçlı denetimleri sayesinde dizginlenen trafik canavarı, Bayram tatilini zehir eden, ölümlü trafik kazalarının asgariye inmesiyle tarihe gömülmeye başladı.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, kural ihlali nedeniyle oluşan ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının engellenmesi amacıyla, karadan denetimlerine hava desteği katıp, adeta Trafik navarına karşı savaş açtı.
Geçtiğimiz gün, Mİ-17 genel maksat helikopteri desteğiyle havadan trafik denetimi gerçekleştiren ve adeta Bayram öncesi prova yapan ekipler, denetim esnasında sürücülere emniyetli bir sürüş için mola vermenin önemini de anlattı.
Jandarma trafik ekipleri, sürücüleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.
TRAFİK CANAVARINA GEÇİT YOK..
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, önceki gün 13.00 ve 15.00 saatleri arasında “havadan helikopterle trafik denetimi” gerçekleştirdi.
Helikopter destekli denetime ilişkin bilgi veren yetkililer; “Bu kapsamda; algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulmasını amaçladık.
Havadan trafik denetimi için görevlendirilen Mİ-17 genel maksat helikopteri ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme” konularında havadan denetim yapılmıştır. Denetim esnasında sürücülere emniyetli bir sürüş için mola vermenin önemi anlatılmış ve sürücüler yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde trafik kurallarına uymaları konusunda ikaz edildiler.” ifadelerini kullandı.
İKİ SAATTE, 77 KUSURLU SÜRÜCÜ TESPİT EDİLDİ…
Jandarma’ nın Helikopter destekli ve 5’ncisi gerçekleşen denetimi, Merkez İlçe Opel önü yol kontrol noktası, Ezine İlçesinde EDS kameraları önü ve Mahmudiye Bozalan kavşağı yol kontrol noktası yanı sıra Ayvacık İlçesinde Bölge Trafik Denetleme Kontrol Noktası ile Mıhlı yol kontrol noktalarında yapıldı.
Denetim noktalarında, eş zamanlı olarak Jandarma Trafik ve Polis Trafik Timleri müşterek olarak görev aldı.
Alınan bilgiye göre, denetim sonucunda 77 araç sürücüsü hakkında 30.132,00 TL idari para cezası uygulandı.
Cuma Deren