Milli Mücadele’nin başladığı günde, 100.Yıl anısına..
AK KURMAY ŞENER, SAMSUN’A ÇIKIŞI
DUALAR LA YADETTİ…
Yüce önder Atatürk’ ün Milli Mücadele Meşalesini yaktığı, 19 Mayıs Samsun’a çıkışının yıl dönümünde, “Milli İrade ilelebet baki kalacak.” diyerek, 11 ayın Sultanı Ramazan’ ın bereketi Ülkemizi her daim sarsın duası eden Genç siyasetçinin iftar davetine AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız’ da katılım gösterdi.
Kalabaklı köy camii bahçesinde kurulan sofralarda oruç bozan köylüler ve davete icabet eden onlarca köy muhtarı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı’nı Ramazan’ a has Ritüel’ de kutladı.
Bireysel kutlama projesini, İftarla bağdaştıran AK Partili Akçay;
“11 ayın sultanı, bereketin de müjdecisi Ramazan’da, dualarımızı 2023 hedefindeki Türkiyemiz için ettik.
Kardeşliğimizin, birlik ve bütünlüğümüzün daim olması ile oluşan enerji, Türk’ün her hedefine başarıyla ulaşmasına yeter de artar” diye konuştu.
-------------------------------
RAMAZAN COŞKUSUYLA,
100. YIL ANISINA..
---------------------------
Oruç açılırken edilen dualar, Milli Mücadele’nin Startını veren kahramanlara gitti. 19 Mayıs coşkusu, Kalabaklı köyü iftarında, farklı Ritüelde yaşandı.
AK Partili İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay’ ın, doğduğu köy, baba ocağı Kalabaklı’da,  köylülerine verdiği iftarda, Merkeze bağlı köylerin muhtarları da yer aldı.
Genç siyasetçinin bireysel etkinliğinde, davetliler arasında AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız yanı sıra, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)Başkanı  Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurul üyesi  İsmet Akıncı  de yer adı.
Belediye eski Meclis üyelerinden İsmet Yılmaz, AK Parti eski il yöneticilerinden Naim Orhan, ANAP Merkez ilçe Başkanlarından Erdoğdu Değirmenci gibi siyasetçilerin de göze çarptığı etkinlikte, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliği seçimlerinde, AK Partili İl Genel meclis üyelerine destek veren Merkez köylerin tüm muhtarlarının da hazır bulunduğu gözlendi.
BİR YANDA RAMAZAN, BİR YANDA MİLLİ MÜCADELE COŞKUSU..
AK Kurmay Şener’ in; “Bir yanda 11 ayın Sultanı, bolluk, bereket ayı Ramazan’ın, bir yanda da 100 yıl önce yakılan Milli mücadele Meşalesinin günü, 19 Mayıs” vurgusuyla dile getirdikleri hayli dikkat çekti.
AK Parti İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay; “Milli İrade ilelebet baki kalacak. Bu anlamlı günde, 11 ayın Sultanı Ramazan’ ın bereketi Ülkemizi her daim sarsın diye dua ettik.
11 ayın sultanı, bereketin de müjdecisi Ramazan’da edilen dualarımız, 2023 hedefindeki Türkiyemiz için.
Kardeşliğimizin, birlik ve bütünlüğümüzün daim olması ile oluşan enerji, Türk’ün her hedefine başarıyla ulaşmasına yeter de artar” dedi.
Erdem Sürek