Çanakkale Merkezde eğitim faaliyetlerini sürdüren Turgut Reis Ortaokulu ile İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında öğrenciler tarım ve buna bağlı iş kollarında bilgi vermek amacı ile gerçekleştirilen Genç Çiftçiler Projesi kapsamında öğrenciler Hayvan çiftliğini ziyaret ederek, hayvan yetiştirilen alanlar hakkında bilgiler aldılar.
Turgut Reis Ortaokulu ve Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Öğrenciler gerçekleştirdikleri çiftlik ziyaretinde Çanakkale’nin en önemli ekonomik ölçeğini oluşturan hayvansal üretim sektörünü, sektördeki son teknolojik gelişimi, hayvansal üretimin nasıl yapıldığını ve bu sektörün gıda güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacı ile sektör buluşması gerçekleştirildi. Genç Çiftçiler Projesi kapsamında Turgut Reis Ortaokulunun  22 öğrencisinin  yanı sıra Okul Müdürü Şule Yıldızoğlu, Fen Bilimleri Öğretmeni Melike Özlem Duran, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Aysun Özavcı, Tarım ve Orman il Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ayşegül Özdilek, Veteriner Asuman Yılmaz Semerci’nin katılımı ile gerçekleştirilen Çiftlik gezisinde öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı.
 Yapılan inceleme gezilerinin ardından bir açıklama yapan ve geziler hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Şule Yıldızoğlu “Projenin ilk adımını Çanakkale Gökçalı Köyünde yer alan Kaanlar Gruba ait Büyükbaş Hayvan İşletmesi  Ziyareti gerçekleştirildi. Holstein cinsi büyükbaş hayvanlar bulunan çiftlikte, süt üretimi yapılıyor  ve süt üretimi üzerine hayvan yetiştiriliyor. 1.400 büyükbaş hayvan kapasiteli işletme devlet tarafından desteklenerek, Çanakkale’ye kazandırılmış . Tesiste Doğum, Üreme ve Ayak Hastalıkları konularında 3 Profesör Doktor,  4 Veteriner, 1 Ziraat Mühendisi bulunuyor. Tohumlama yapılan, doğumu bekleyen, yeni doğum yapan, hastalıklı olan ve yaş grubuna göre bütün yavrular için ayrı bölümleri bulunuyor. Bütün hayvanların sol ayak bileklerinde bulunan elektronik kelepçeler sayesinde hayvanla ilgili bütün bilgiler anlık olarak elektronik ortamda takip edilmekte ve sisteme kaydedilmekte olduğunu öğrendik. Tamamen otomatik ve hijyenik 40 hayvanın aynı anda sağılacağı sağım ünitesi bulunmaktadır. Yonca, fiğ, silaj mısır, yulaf vb. yem bitkileri ile beslenen hayvanlara özel ilgi gösterilerek yetiştiriliyor.  Daha sonra ari sertifikalı,  brucellosis ve tuberculosis hastalıklarından tamamen arındırılmış hiç kötü kokmayan Aşkın Simental Damızlık Çiftiğini ziyaret ettik. Süt ve et veriminin çok olduğu kombine ırk hayvanları öğrencilerimiz yakından görüp dokunabildiler. Yağ ve proteini zengin süt veren bu hayvanlar , hastalıklara karşı dayanıklı olduğunu, çok doğurgan olduklarını, bakımının kolay olduğunu öğrendik. Tohumlama yöntemi ile çoğaltılan hayvanları çocuklarımız oldukça sevimli buldular. Çiftlik sahibi Barış Aşkın’ın bizzat anlattığı bilgileri dikkatle dinleyip, notlar alan öğrencilerimiz keyifli zamanlar geçirdiler. Barış Aşkın’a yakın ilgisinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Cuma Deren