Marmara Bölgesi İl Başkanları toplantısında yer alan Çanakkale il başkanı Av. Gültekin Yıldız, izlenimlerini özetledi;
“Kızılcahamam Kampında ki geniş katılımlı toplantıdan sonra, Marmara Bölgesi İl Başkanları olarak, teşkilat Başkanlığımızın çatısı altında istişarelerimize devam ettik.
Yoğun ve nitelikli bir toplantı oldu. Yapılan istişarelerden, hem Çanakkalemiz, hem de partimiz için güzel sonuçlar çıktı.
İnşallah, önce İstanbul seçiminde Milletin iradesine sahip çıkacağız. Milletin iradesinin sandığa şaibesiz şekilde yansıması için elimizden geleni ortaya koyacağız. Sonrasında 4,5 yıl boyunca Milletimize en iyi şekilde hizmet üretmeye, halkımızın refahını arttırmaya,  ülkemiz adına atılımlar yapmaya, 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”
 --------------------------------------------
İKTİDAR KANADINDAN NET MESAJ…
“Durmak yok, yola devam…”
------------------------------------
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan yardımcısı Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin Başkanlığında gerçekleştirilen Marmara Bölgesi İl Başkanları toplantısında, Seçim değerlendirmesi yanı sıra, 2023 Hedefi üzerine görüş alış-verişi yapıldığı öğrenildi.
Yeni Dönem, Yol Haritası…
Parti kulislerinde, yeni dönemde hayata geçecek projeler yanı sıra, 2023 Hedefindeki Türkiye’nin İstikrarlı büyüme planının parçası olarak, önemi büyük,  Yerel Yönetimlerin daha da güçlenmesini ön gören düşüncelerin, önümüzdeki ay düzenlenecek  Yerel yönetimler bölge Toplantısında masaya yatırılacağının konuşulduğu öğrenildi.    
Başkent siyasetini, AK Parti’nin Marmara Bölge İl başkanları toplantısı hareketlendirdi.
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, AK Parti Genel Merkezde, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin Başkanlığında gerçekleştirilen, Marmara Bölgesi İl Başkanları toplantısına ilişkin bilgi verdi.
İl Başkanı Av. Yıldız; ““Kızılcahamam Kampında ki geniş katılımlı toplantıdan sonra, Marmara Bölgesi İl Başkanları olarak, teşkilat Başkanlığımızın çatısı altında istişarelerimize devam ettik.
Yoğun ve nitelikli bir toplantı oldu. Yapılan istişarelerden, hem Çanakkalemiz, hem de partimiz için güzel sonuçlar çıktı.
İnşallah, önce İstanbul seçiminde Milletin iradesine sahip çıkacağız. Milletin iradesinin sandığa şaibesiz şekilde yansıması için elimizden geleni ortaya koyacağız. Sonrasında 4,5 yıl boyunca Milletimize en iyi şekilde hizmet üretmeye, halkımızın refahını arttırmaya,  ülkemiz adına atılımlar yapmaya, 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
T.B.M.M. BAŞKANI’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ.
Marmara Bölgesi İl başkanları toplantısı ardından, AK Parti Çanakkale il Başkanı Av. Yıldız’ ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ziyaret edip, görevinde başarı dilediği öğrenildi.
Ziyarete ilişkin bir görseli, AK parti İl başkanlığı Basın ofisi medya kuruluşlarıyla paylaştı.
‘Yerel Yönetimler’ Buluşması Temmuz’da…  
Başkent kulislerinden ulaşan bilgiye göre, İktidar kanadı Temmuz ayında ise Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı düzenleyecek.
Toplantıya ilişkin dile gelen değerlendirmeler arasında; “Yerel yönetimler kolları sıvadı: AK belediyeler mercek altında” şeklindeki ifadeler hayli dikkat çekti.
 Başkent Ankara’da, siyaseti hareketlendireceği ifade edilen Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı için, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bilgi verdi.
Yerel Yönetimler Bölge Toplantılarının Temmuz ayından itibaren başlayacağını belirten Özhaseki,  yaklaşık 6-7 ilde o bölgenin belediye başkanlarını toplayacaklarını ve eğitime alacaklarını söyledi.
 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını kampa alan AK Parti bu kez eğitim toplantılarına başlamış olacak.
AK Parti’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenecek ve Temmuz ayından itibaren startı verilecek etkinlik, planlanan 6-7 ilde gerçekleşecek ve o bölgenin belediye başkanları eğitime alınacak.
 AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından söz konusu toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Bölge toplantılarında geçmişte başarılı belediye başkanları bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarına aktarabileceği ortam oluşturulacak. Geçmişteki tecrübe ile beraber güncel belediyecilik anlayışından hareketle vizyoner bir yerel yönetimler eğitimi planlanıyor. Başarılı bir belediyeciliğin ortaya konulabilmesi için halkla ilişkiler ve gönül belediyeciliği konuları bölge toplantılarının ana gündem maddeleri olacak. Ayrıca belediye başkanlarına halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularında da eğitimler verilecek. Bu toplantılarda vatandaşın belediyeye giriş ve çıkışında memnuniyet ile ayrılması konusunda da gerekli mesajlar verilecek. Sosyal belediyecilik de toplantılarda masaya yatırılacak. İllerin kendine has sorunlarını ilgilendiren bakanlıkların bakan yardımcıları ve ilgili kurumların genel müdürleri bu bölge toplantılarına davet edilecek. Şehrin sorunları dinlenecek, belediyelerin talepleri dikkate alınacak. Bakan Yardımcıları ve bürokratlarla belediye başkanlarının da kaynaşması hedefleniyor” ifadeleri yer buldu.
Belediyelere Rapor…
 Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yılda iki kez belediyeler hakkında genel rapor hazırlanacağı ve hazırlanan bu raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağının da belirtildiği açıklamada şöyle denildi;
“Belediye başkanlarının seçim dönemindeki projelerini hayata geçirip geçirmediği, bütçeleri, personel giderleri takip edilecek. Projelerin zamanında hayata geçirilmesi konusunda başkanlara zaman zaman uyarılarda bulunacak. Bu raporlamayla belediyeler arasındaki hizmet rekabetinin artacağı düşüncesiyle performans yükselişlerinin sağlanması bekleniyor. Eğitimlerde AK Parti Belediyelerine, Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket etmesi noktasında bir kez daha hatırlatmalarda bulunulacak. Cumhur İttifakına zarar verecek her hangi bir söylem ve eylemden kaçınmaları istenecek.”
Özhaseki: “Başarı hikayesi devam edecek”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, AK belediyeciliğin, Türkiye ve dünyada bir yerel yönetimler başarı hikayesi olduğunu vurguladı.  
“Bu başarının temelinde Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ortaya koyduğu hizmet ve sosyal belediyecilik ufku yer alıyor.” vurgusuyla devam eden Özhaseki şöyle dedi;
“ İstanbul, Ankara, Konya ve Kayseri gibi birçok şehrimiz 94 ruhu ile buluştuktan sonra altyapısı, üstyapısı tamamlanmış ve yaşanabilir şehirler haline gelmiştir” diye konuştu
Cuma Deren