Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine, öğrencilerin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamak amacı ile okullarda gerçekleştirilen fuarlar kapsamında Biga İlçesinde Eğitim faaliyetlerini sürdüren Yeniçiftlik Ortaokulu ve Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen fuarlarda öğrenciler bilimsel yeteneklerini sergilediler.
 
İlk olarak   Biga ilçesinde faaliyet gösteren  Yeniçiftlik Ortaokulunun düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.  Yeniçiftlik Ortaokulu bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri Ebru Kaya, Duygu Çevirgen Uzun, Yeniçiftlik Muhtarı Necdet Irak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Ardından Yeniçiftlik Ortaokulu Müdürü Ersin Tufan Kaya açılış konuşması yaptı. Okul müdürü bilimsel çalışmalar ve fuar hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından  Yeniçiftlik Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterisini sergiledi. Açılış kurdelesi kesilmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve beraberindekiler stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri yerinde inceledi ve projeler hakkında bilgi aldılar. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 13 Danışman Öğretmen, 63 öğrencinin hazırladığı 21 proje sergilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen öğrencileri ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Bir Başka bilim fuarı ise Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulunde gerçekleştirildi. III. Kademe Merkezinin düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı  Çavuşköy Düğün salonunda gerçekleştirildi.  Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına Kaymakam Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ebru Kaya, Duygu Çevirgen Uzun, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe Merkezi Okul Müdürü İsmail Epçin  gerçekleştirdiği açılış konuşmasında fuar hakkında bilgiler verdi.    Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe Merkezi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibi gösterisi izlenmesiyle devam etti. Açılış kurdelesi kesilerek protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri incelediler ve projeleri hakkında bilgiler aldılar.   TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 9 Danışman Öğretmen, 23 özel Eğitim Öğrencisinin hazırladığı 9 proje sergilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen öğrencileri ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Cuma Deren