31 Martta Yapılan yerel seçimlerin ardından Çanakkale’de bazı Belediye Başkanları değişirken bazıları görevine devam etti. Mahalli idareler seçimi kanununda yer alan ve her beş yılda bir yapılan seçimlerin ardından belirlenen, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Çanakkale’yi temsil edecek olan  Kayseri’yi temsil edecek olan 4 Asil 2 Yedek üye seçimi yapıldı. Gerçekleştirilen seçimde Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve kanun gereği bir de Meclis üyesinin yer alması gerekti. Onun için de Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli Asil üye olarak seçildiler. Yedek üyeliğe ise Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz seçildiler.
 
Seçim için yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlık etti. Başkan Gökhan seçim öncesi yaptığı açıklamasında zor bir görevin kendilerini beklediğini söyleyerek “Öncelikle hepinizi 31 Mart seçimlerinde gösterdiğiniz başarıdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Zor bir dönemde görev aldık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar elbette ki Belediyelerimize de yansıyor. Çünkü biz de gelirlerimizi tevcih ederken, elbette ki iş hayatındaki, inşaat sektörü olsun, diğer alanlardaki noktalardan gelirlerimizi elde ediyoruz. Artı  İler Bankasından aldığımız kaynaklar da maalesef vergi gelirlerimiz düştükçe bütçe kaynaklarımız azalıyor. Dolayısı ile zor bir dönemin başlangıcındayız. Ama hepimiz bu işi başarabilecek  insanlarız. Biraz tasarruf, biraz tedbir, biraz dikkat gösterdiğimiz takdirde Belediye gelirlerimizin arttırılması noktasında bu süreçte başarı ile geçeceğine inanıyorum. Bir Belediye Başkanı olarak şunu belirtmek istiyorum, Buradaki hepimiz sonuçta bulunduğumuz yerdeki vatandaşlara hizmet ediyoruz. Ama buradaki herkes Çanakkalelidir.  Çanakkalelidir diyorsam Çanlısı, Gelibolulusu, Eceabatlısı da Çanakkalelidir. Dolayısı ile hepimizin dayanışma içinde olması söz konusu olmalıdır. Elbette Çanakkale Belediyesinin olanakları diğer ilçe ve Belde Belediyelerine göre daha iyidir. Dolayısı ile her zaman bu dayanışma içerisinde olacağımızı, hiçbir siyasi amaç gütmeden sadece bulunduğumuz yöredeki temsil ettiğimiz insanların Çanakkaleli olmalarından kaynaklanan bir destekleme anlayışıyla, bütün imkanlarımızla ihtiyaçlarımız dahilinde sizlerle beraber olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından Başkan Gökhan, oylama öncesi oy kullanan temsilcilere seçim hakkında bilgiler verdi. Gökhan “Seçimlerden sonra 5 yılda bir yapılan bir delegasyon seçmesi için bir araya geldik. 5355 sayılı Mahalli idareler seçimleri kanunu 20. Maddesi gereği Türkiye Belediyeler Birliği Meclisine delegasyon seçeceğiz. 3 tane Belediye başkanı bir tane Belediye Meclis üyesi iki tane de yedek Belediye Başkanı olarak bu seçimi gerçekleştireceğiz. Bu seçim kapalı dediğimiz gizli oy marifeti ile yapılacak” dedi.
4 Asil 2 Yedek Üye Seçildi
Yapılan bilgilendirmenin ardından asil ve yedek üye seçimine geçildi.  Gerçekleştirilen seçimde Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve kanun gereği bir de Meclis üyesinin yer alması gerekti. Onun için de Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli Asil üye olarak seçildiler. Yedek üyeliğe ise Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz seçildiler. Yapılan oylamanın ardından toplantı sona erdi.
 
Cuma Deren