YETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEYİZ…”
AK Başkan Yküsel, “İsmini açıklatma…” vurgusunda bulunduğu paylaşımıyla, hem Ezine, hem de Çanakkale’de siyaset kamuoyunun gündemine oturdu.
Rant vurgusuyla, örnek olarak sunduğu bir faturayı sosyal medya hesabından paylaşan Ezine’nin AK Partili Belediye Başkanı Güray Yüksel şöyle ses verdi;
"2 senede 750 Bin liralık rant yapan arkadaş, mama kesilince şimdi çıkmış memleket meselesi diyor.
İsmini açıklatma.. Böyle konuşma. Halk nezdinde komik duruma düşüyorsun..
Faturalar Savaşı.. Bir de utanmadan Esnaf odasına laf atıyor..
Bir gece ansızın gelebiliriz.. Tüyü bitmemiş  yetimin hakkını kimseye yedirtmeyiz.."
--------------------------------------
BAŞKAN YÜKSEL’DEN ‘MAMA’  VURGUSU;
------------------------------------------------
31 Mart Yerel Yönetimler Seçimi ardından, siyaset kamuoyunun başarıyı konuştuğu adreslerden biri Ezine’de, şimdi içinde astronomik rakamlar geçtiği ileri sürülen fatura konuşulmaya başlandı.
Partili Belediye’ yi seçimde yeniden kazanan AK Partili Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’in, bir önceki  Belediye yönetimini de zan altında bırakır iddiaları hayli dikkat çekti.
Belediye Başkanı Yüksel’ in,  geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımı, İlçede ve Çanakkale siyaset kamuoyunun gündemine düşen bombaya dönüştü.
AK BAŞKAN YÜKSEL’DEN, “İSMİNİ AÇIKLATMA” VURGUSUYLA GELEN ŞOK ÇIKIŞ;
“750 BİN LİRALIK MAMA’N KESİLİNCE…”
Başkan Yüksel’ in Adaylığı döneminde, yeniden aday gösterilmediği için, partisi aleyhinde çalıştığı ileri sürülen eski Başkan Babaoğlu’ nu da adeta açık hedef haline getiren sosyal medya paylaşımında yer bulan; "750 BİN LİRALIK RANT YAPAN ARKADAŞ MAMA KESİLİNCE.." şeklindeki ifadesi de hayli dikkat çekti.
Ezine’nin AK partili Belediye Başkanı Yüksel, sosyal medya paylaşımında; "2 senede 750 Bin liralık rant yapan arkadaş mama kesilince şimdi çıkmış memleket meselesi diyor.
REİS’ N SÖZÜYLE, ŞOK VURGU…
İsmini açıklatma.. Böyle konuşma. Halk nezdinde komik duruma düşüyorsun.. Faturalar Savaşı.. Bir de utanmadan Esnaf odasına laf atıyor..” ifadeleri ardından, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın bir sözünü akla getirir şekilde şöyle ses verdi;
 “Bir gece ansızın gelebiliriz.. Tüyü bitmemiş  yetimin hakkını kimseye yedirtmeyiz.."
 O İLETİ, SONRA SİLİNMİŞ...
AK Partili Belediye Başkanı Yüksel’ in, hayli okkalı sözlerinin geçtiği ve ilçede gündem yaratan o paylaşımının daha sonra silindiği gözlendi.
RANTÇI İLAN EDİLEN İŞ ADAMI, EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI..
Ezine Belediyesi’ni kestiği ileri sürülen kabarık rakamlı futara konusunu, kamuoyunun gündeme taşıyan,  paylaşımın ekran görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan, iddianın odağındaki iş adamı oldu.
İddianın odağındaki iş adamı, kendi sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;
"Ezine belediye başkanı Güray Yüksel kendi sayfasında biraz önce bu paylaşımı yapmıştır..
 Nedendir ki hemen arkasından paylaşımı silmiştir. Fakat arkadaşlarım ekran görüntüsünü alıp bana yollamışlardır.. Başkan bu paylaşımla beni kastetmektedir ve bana cevap hakkı doğmaktadır.. Öncelikle şunu belirteyim !!! "Benim kestiğim fatura 750 bin değil 500 bin liradır, bu bir.
Başkan olmuşsun ama sosyal medyada bu tarz olayların konuşulmayacağını öğrenememişsin bu iki."
Ezineli iş adamının, paylaşımının devamındaki ifadeleri şöyle idi;
 "Ben 500 bin lira faturayı kestim karşılığında mal verdim bu dört. Şuan senin yönetiminde olup 2,5 milyon eski parayla 2,5 trilyon fatura kesenleri de konuşalım bu da beş.
Sen başkan olup milleti kucaklamaya mı geldin, yoksa ‘Ali kıran baş kesen’ olup milleti tehdit etmeye mi geldin bunu bilelim. Bir daha söylüyorum benim yerim yurdum belli sayın başkan.. Biz bu memlekette doğduk ismimiz ezanla konuldu Salalar ile silinir sıkıntı yok.”

Erdem Sürek