Oksijen depolarını koruma seferberliği ilan edildi.

EN KÖTÜ SENARYOYA, EN İYİ PLAN İÇİN; “EĞİTİM TAMAM… “
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sezonuna tam kadro hazır hale getirildi.
Alınan bilgiye göre, Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ilçe ve Beldelerin Orman İşletme Müdürlükleri ve Şefliklerinde görev alacak söndürme ekipleri, her türlü kötü senaryoya karşı uygulanacak tedbirleri n eğitimini, uygulamalı şekliyle aldı.
‘Orman Yangınları İle Mücadele Eğitimi’ adı altında, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, tüm ekiplerine hem uygulamalı hem de pratikte bilgi güncellemesi programlarında sona geldi.
 Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2019 yılı Orman Yangınları ile Etkin şekilde mücadele etmek için Eğitim çalışmalarının tamamlandığını belirten ilgililer;
“Ormanlarımızı alevler yutmasın, orman canlılarının yaşamı son bulmasın diye, Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü ile başlayan ve sırasıyla Yenice, Çan, Biga, Bayramiç, Ayvacık ile devam eden eğitim programları sonlandı. Çanakkale Merkez işletmenin ardından, Keşan  Orman İşletme Müdürlükleri ile etim süreci tamamlandı.” bilgisini paylaştı.
 Eğitimlere İşletme Müdürleri ve Yardımcıları başta, İşletme Şeflerinin, Orman Muhafaza Memurlarının ve Orman Yangınlarında görev alan söndürme işçilerinin katıldığını anlatan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy;
“Yapılan eğitimlerde özellikle; Orman yangınını etkileyen faktörler, duman analizi, orman yangınına etkin ve doğrudan müdahale yöntemleri personele aktarıldı.” dedi.
Sezona hazırlık için 2018 yangınlarının değerlendirilmesi iş güvenliği, koruyucu donanım konularının  görsel olarak işlendiği eğitimlerde, ayrıca Arazöz başında, doğru müdahale teknikleri, araç ve gereçlerin kullanımı konularında da uygulamalı eğitim yapıldığı ifade edildi.
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün, 2019 yılı yangı sezonuna ilişkin rutin şekilde sürdürdüğü eğitim programı kapsamında, OYM şube müdürü Tuncay Işık, şube mühendisleri Tarkan Balamurile Ersin Gürbüz’ in eğitmen olarak görev yaptığı öğrenildi..
Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy,  2018 yılında yapılan başarılı ve özverili çalışmalar için tüm Personele teşekkür etti.
Yeni sezon için hazırlıkların hummalı şekilde tamamlandığına dikkat çekti ve; “İlk hedefimiz yangın çıkmaması için gerekli çalışmaları yapmak olmalı, daha sonra ise yangına müdahale araç ve gereçlerini hazır hale getirmek, kendimizi fizik olarak ve beyin olarak hazırlamak gerektiği konusunda personelimiz gereken eğitim aldı.”  diye konuştu.
 Orman yangınlarının çok riskli olduğunu ve sürekli değişim gösterdiğinin altını çizen Bölge Müdürü Ulusoy;  “Yangınlara müdahale organizasyonu önemledir. Her türlü senaryo karşısında, en başarılı organizasyonun hayata geçmesi için eğitim çalışmalarımız başarıyla tamamlandı.”  ifadesini kullandı.
Eğitimlerin önemine vurgu yapan Ulusoy; “Eğitimi gerçekleştiren Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürlüğümüze ve İşletme Müdürlüklerine teşekkür borçluyuz. 2019 yılının en az yangın ve en az hasarlı bir yıl olmasını ve kazasız, belasız geçmesini diliyorum” dedi.
Adem Y. Bağ