Geçtiğimiz Şubat ayında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale Deniz Ürünleri ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Başkan ve üyeleri ile DSİ’nin yanında bulunan Balıkçılar Lokali’nde bir araya gelmişti. Küçük balıkçılar ziyarette, balık tutma ağlarının ve bazı araç ve gereçlerinin koyacak yer olmadığını, ağlarının dışarıda kaldığı için yıprandığını bu nedenden dolayı, ağlarını koyabilecekleri yerlerin yapılmasını istemişlerdi. Başkan Gökhan’da balıkçıların bu taleplerinin dernek ile birlikte en kısa süre içinde çözüleceği sözünü vermişti.
Küçük balıkçıların ağlarını koyabileceği yerlerin yapımına başlandı. Dernek yetkililerden alınan bilgiye göre, büyük bir bölümün yapımı tamamlanan barınakların en kısa sürede bitirileceği belirtildi. 
Küçük balıkçılar ise, ağlarını ve çeşitli balık tutma araçlarını koyabilecek yerlerin yapıldığı için memnun olduklarını dile getirerek, “Daha önce balıkçı ağlarımızı koyacak yerlerimiz yoktu, ağlar yağmurda ve güneşte kalıyor ve yıpranıyordu, imkanı olan bazı arkadaşlar balık tutma ağlarını evlerine götürüyordu, bu yerler yapıldıktan sonra bu sorunumuz çözülmüş olacak” dediler.
Başkan Gökhan’ın dernek ziyaretinde ayrıca, imzalanan protokolle, lokalden Atatürk Köprüsü’ne kadar olan Sarıçay kıyı şeridinin, kontrolü, bakım ve onarımının, belediye kontrollü derneğe verilmişti.
ŞERİFE ERDEM