Yerel Yönetim Yetkisi için, Belediye Başkan Adayına oy veren seçmen, aynı tercihini hem Ana muhalefet hem de İktidar Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayları için geçerli kılmadı.

Seçmeninin tercihini gözler önüne seren, Yerel Yönetim görevini 5 yıllığına daha CHP’ ye sunan, 7 Mahallede kurulu sandıklardan çıkan oylar oldu.
Üzerinde Çanakkalelinin verdiği notlar bulunan Karneye göre; Ana muhalefet CHP, şehrin en fazla yaşayanı bulunan iki mahallesinde olduğu gibi, yüzdelik oranlarıyla diğer 5 mahallede de İktidar partiden açık ara oy aldı.
İL GENEL OYLARI,  TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELDESİNDE SOLLADI…
MERKEZ DE İSE…?
Merkez ilçesinde 128 bin 358 seçmen bulunan Çanakkale’de, İktidar partili Adayların aldığı en çarpıcı sonuçlara Türkiye’nin en büyük Beldesi olan Kepez’ de rastlanıldı.
Kepez’ de, AK Parti İl Genel Meclis Adaylığına gelen oylar, Belediye Başkan Adaylığı oylarını solladı. Yaşanan fark, yaklaşık bin oldu. 
Sandıktan çıkan Karneye göre, Çanakkale Merkez ilçede; Belediye Başkan Adayına gelen rey’ler, İl Genel Meclis oylarının bir tık ötesinde oldu.
CHP’ DE DE DİKKAT ÇEKEN SONUÇ;
“BELEDİYE İÇİN FAZLA, İL GENEL DE AZ OY…”
İl Merkezinde, Belediye ve İl Genel Meclis Üyelikleri için, CHP’ li seçmen de, dikkat çeken kararlara imza attı.
Belediye başkanlık seçiminde CHP’ li Adayı tercih eden seçmen, İl Genel için aynı tercihte bulunmadığını gösterdi.
---------------------------------------------- 
5 YILLIK YETKİYİ,
BU ‘KARNE’ SUNDU…
--------------------------------------------------
Çanakkale Merkez ilçe Seçmeninin, İktidar ve Ana muhalefet’e çıkardığı karne, detayları ile dikkat çekti.
Türkiye’nin en büyük beldesine Merkez ilçesinde sahip Çanakkale’de, Kepez’ in İl Genel oyları, belediye Başkanlığı oylarından bir tık fazla çıkarken, Merkez İlçede durum tam tersi oldu.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’e gelen oylar, Merkez ilçede İl Genel’e bir tık geride kaldı.
İktidar kanadının İl Genel Meclis üyeliğinde, ilk iki sırada yer bulan Adayları Av. Tülay Ömercioğlu ve Şener Akçay seçimden kazanan isimler olarak çıkmayı başarırken, Ana muhalefet CHP, toplam 6 üye verecek İl Merkezi’nin ilk 4 üyeliğini alıp, Yerel’de kazanıdğı Merkez ilçe iktidarını, İl Genelde de ilan etti.
CHP’ nin İl Genel Meclisi Adayları,  Ömer Ar, Av. Güneş Pehlivan, İsmail Gürses  ve Nejat Önder, seçimin kazanan isimleri oldu.
Yerel Yönetimler Seçimi’nde, Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’ de,  bir önceki 2014 seçimlerine göre seçmen sayısı artış gösterip, 20 bin 386’ ya ulaşmıştı.
İl Merkezinde ise, Kepez’ in toplam seçmen sayısını geçecek oranda yeni seçmen, seçmen listelerine eklenmişti. Merkez ilçede,  20 bin 680 artış ile, toplam seçmen sayısı 128 bin 358 ‘e yükselmişti.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, il, ilçe seçmen ve sandık sayıları Yüksek Seçim Kurulu (YSK)  tarafından açıklanmıştı.
Paylaşılan bilgilere göre, Çanakkale İl Genelinde, toplam seçmen sayısı 2014 seçimlerine göre 30 bin kişiden fazla artış göstermişti. Bu artış en çok 20 bin 680 kişi ile kent merkezinde gözlenmişti.
MERKEZ DE ARTTI, KEPEZ’ DE…
İŞTE, KARNEYE YANSIYAN OY’LAR…
31 Mart yerel seçimleri sonuçlarını, Çanakkale Seçmenince hazırlanan ‘Seçim karnesi’ belirledi.
Seçim ardından, 7 Mahalle yaşayanları, Çanakkale Merkezin 5 yıllık Yerel Yönetim Yetkisini,  yeniden CHP’ ye verdi.
BARBORAS’ DA CHP, PAŞA MAHALLELER DE…
Çanakkaleliler, en çok nüfusu sahip Barbaros mahallesinde olduğu gibi, Esenler’ de de CHP dedi.
En az yaşayanı bulunan Fevzipaşa veKemalpaşa’ da olduğu gibi Namık Kemal mahallesinde de Ana muhalefet Partisinin Adayı Başkan Ülgür Gökhan’ dan yana tercihini kullandı.
BELEDİYE İÇİN FAZLA,
İL GENEL DE AZ OY…
İl Merkezinde, Belediye ve İl Genel Meclis Üyelikleri için, CHP’ li seçmen de, dikkat çeken kararlara imza attı.
Belediye başkanlık seçiminde CHP’ li Adayı tercih eden seçmen, İl Genel için aynı tercihte bulunmadığını gösterdi.
RAKAMLARLA, 7 MAHALLE…
31 Mart yerel Yönetimler Seçimi’nin oy dağılımını gösterir Karne, kararsız seçmen profilini de gözler önüne serdi.
Benzeri tavrını İktidar partide de gösterir Çanakkale seçmeni, Ana muhalefet CHP’ yi de aldığı kararından adeta mahrum etmedi.
Çanakkale il Merkezinin 7 mahallesinde kurulu sandıklardan çıkan sonuçlar ve dikkat çeken oy dağılımı: “İl Genele ayrı, Başkana ayrı, Belediye Meclisi’ne ayrı” dedirtmeye yetti.
7 MAHALLEDEN SONUÇLAR….
-Bu alana grafik girecek karne şeklindeki…
Erdem Sürek