Kasım ayı meclisine günler kala, Belediye Meclisinin ‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Sorumlu Belediye Başkan yardımcısı’ seçtiği Ünüvar, olaylı geçen Ekim ayı Belediye Meclisinden söz ettiği açıklamasının bir bölümünde, kimliğini dile getirirken ‘Siyasi Başkan yardımcısı’ tanımı yaptığı gözlendi

Ünüvar; “Ömercioğlu, bugüne kadar yaptığı şovlara bir yenisini ekledi.” dedi.
 “Hükümetin malum gücü”  diye başlayan dikkat çeken bir cümle kurup, kendilerine mobing uygulandığını ileri süren  Başkan yardımcısı Ünüvar ; 
“Neden mobing diyorum çünkü; hükümetin malum gücünü arkasına alarak hedef göstermek hem de illegal yapılarla ilişkilendirmekten bu dönemde daha ağır bir yıldırma olamaz. 

Yandaş medyalarında "PKK sevici" gibi gösterilmek şiddetlerin en büyüğü değil mi? “ diye sordu.
Ünüvar ayrıca, CHP İl Örgütü’nün Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu iddiaları da akla getiren sözlerle konuştu. Siyasi Başkan yardımcısı sıfatı ile söz konusu iddiaları yalanladı.

Ekim ayı meclisi diye başladı ve şöyle dedi;
“Tacize uğrayan bizleriz…!”

CHP’ li Çanakkale Belediyesi’ nin Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar, sosyal medya hesabından iktidar kanadına verdi veriştirdi. Kasım ayı meclisine günler kala, olaylı geçen Ekim ayı meclisinden söz edip, her meclis tacize uğradıklarını ileri sürdü.
Ünüvar’ı, ‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan yardımcısı’ seçen Belediye Meclisi kararının aksine, Siyasi Başkan yardımcısı sıfatı ile tanıtan sözlerle konuştuğu gözlenen CHP’ li Ünüvar, AK Partili Meclis üyesi ve Meclisin Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu’nu suçlayan sözlerle eleştirdi.

 Sosyal medyadan yaptığı “Kamuoyunun bilgisine” başlıklı açıklamasında,  
“Siz bize üzülmeyin, kendi halinize yanın Sayın Ömercioğlu.” diye seslendi.

CHP’ li kadın Başkan yardımcısı ve Meclis üyesi Ünüvar, AK partili kadın Meclis üyesi Av. Tülay Ömercioğlu’nu şov yapmakla suçladığı açıklamasında;
“Ekim Ayı Belediye Meclisinde, bugüne kadar yaptığı şovlara bir yenisini ekledi. Kamuoyunun da bizzat canlı izleyerek takip ettiği üzere Sayın Ömercioğlu, her mecliste aslı astarı olmayan konuları gündeme getirir, meclisi gerer. Bu tavrı artık bir gelenek haline dönüştürdüğü de herkesin malumudur.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, muhalefete olan saygılarından dolayı çoğu kez polemiği uzatmadıklarına da vurgu yapan Ünüvar;

“Asıl gerçek, her meclis tacize uğrayan bizleriz. Çanakkale Belediyesi'nden Sur' a belediye aracı gönderildi yalanından tutun da, afişlerde kullandığımız rengin HDP rengi olduğuna kadar olmadık iftiralar attı. 

Terör örgütüne yardım gibi ağır suçlamalardan bile geri durmadı. Türlü işkence, taciz ve tecavüze maruz kalmış zavallı Ezidi kadın ve çocuklara Çanakkale halkının valilik onayı ile toplanmış olduğu, bizzat sivil toplum kuruluşları eli ile gönderilmiş yardımların belediyemiz tarafından PKK'ya gönderildiği insafsızlığını bile gösterebilmiş hanımefendidir. 

Her Meclis bizleri ve kamuoyunu kışkırtmak için ‘pilav pilav’ diye gerçeğin çarpıtılarak ifade ettiğine hep beraber tanık olduk. Bunların her biri bizleri ağır töhmet altında bırakan birer mobingdi.” dedi.

Başkan yardımcısı Rebiye Ünavar’ ın, neden mobing dediğini anlatır sözleri ardından dikkat çeken bir soru ile son bulan sözleri şöyle oldu;
“Neden mobing diyorum çünkü; hükümetin malum gücünü arkasına alarak hedef göstermek hem de illegal yapılarla ilişkilendirmekten bu dönemde daha ağır bir yıldırma olamaz. Yandaş medyalarında "PKK sevici" gibi gösterilmek şiddetlerin en büyüğü değil mi? “
Ailesinin, kimliğinin ve  ideolojisinin ne olduğu bilenen diyerek bahsettiği Belediye Başkanı Ülgür Gökhan için sözlerini sürürden Başkan yardımcısı Ünüvar, ard arda sorularla şöyle devam etti:

“Sayın Ülgür Gökhan'ı ‘pilavcı başkan’ ilan etmek ve toplumu yanlış algıya sürüklemek için çaba harcamadığınıza tüm değerleriniz üzerine yemin edebilir misiniz, Tülay Hanım? 

Çanakkale Halk'ını yanıltacağınızı zannederek AKP'li tüm camianın elbirliğiyle change org'larda imza kampanyaları düzenlemekte, İçdaş panolarına imza kampanyalarının fotoğraflarını asmakta dahliniz yok mu? Bu iftirayı ülke kamuoyuna duyurarak 18 Mart'larda bu şehrin belediye başkanını yuhalatmanın taşlarını örmekte ve bu şiddette destek atmakta parmağınız yok mu? . Çanakkale "bu tür olaylarla ülke kamuoyunun gündemine geliyor" takiyyesinin altında işte bu gerçekler yatmıyor mu? Asıl taciz budur ve bunun karşılığını da Çanakkale kamuoyu referandumda vermiştir. “

“O ONLARIN TANIĞIYIM” dedi ve ekledi;

“KADIN OLARAK SİZE YÖNELMİŞ OLUMSUZ DAVRANIŞ ALGISINI TANIK OLMADIM”
Ekim ayı meclisinde yaşananlarla ilgili konuşan Başkan yardımcısı Ünüvar; “Tülay Hanım, siz bir siyaset insanısınız. O gün mecliste bilerek ve kasıtlı olarak partimizin iç meselelerini gündeme getirdiniz. Başkanımız tarafından sayısısını hatırlamadığım kadar, son derece nazik ve ricayla bu konuya devam etmemeniz uyarısının yapıldığının tanığıyım. 
Her zamanki üslubunuzla devam ettirdiniz ve mikrofonun sesi kapatıldı. 
Arkadan ayağı kalkmalar ve sizin sıralarınızdan gelen bağrışmalar devam etti. Ben bir kadın olarak size yönelmiş olumsuz bir davranış algısına tanık olmadım.” dedi.

YANLIŞ ETİKETLEMEDEN SİZİ BİZ KORUDUK…
CHP’ li Çanakkale belediyesi Başkan yardımcısı Ünüvar, AK Partili Meclis üyesi Av. Ömercioğlu’ nu yanlış etiketlemeden koruyanın kendilerini olduklarını ileri sürdü ve şöyle devam etti
 “Kadınım duygu sömürüsü size hiç yakışmadı. Olayın yaşandığı günün sabahı şehrin her yerine "şiddete uğradım" afişlerini sindiremedik. Hemen toplattırarak sizi, yanlış bir etiketlemeden biz koruduk.” 

NAKLEN ŞİDDET…
Belediye Başkan yardımcısı Ünüvar, AK Partili Ömercioğlu’nu şiddet uygulamakla suçladığı sözlerinde;
 “Tülay Hanım, mecliste naklen uyguladığınız bir kaç şiddet türünü hatırlatmak isterim. Çanakkale Belediyesi'nde işe başlamış; eğitimiyle, spor ve sanattaki başarılarıyla kendini ispatlamış, pırıl pırıl bir genç kızı meclis gündemine taşıyarak nefret suçu işlediniz. Ötekileştirdiniz, annesinin partisine işaret ederek adeta sosyal linçe ön ayak oldunuz. Sayenizde o gencecik kız sosyal medyada günlerce linç edildi. Şöyle bir geri dönün bakın ve kendinize acıyın. Belediye başkanımızın eşi hanımefendiye iftira eden de sizdiniz. “ ifadelerini kullandı.

ÜNÜVAR KENDİSİ İÇİN ‘SİYASİ BAŞKAN YARDIMCISI’ DEDİ. 
Kasım meclisine günler kala, Ekim ayı meclisinden söz ederken, Belediye Meclisi’ nin seçimi ile ‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan yardımcısı’ olmasına karşın, kendisi için farklı bir görev tanımı yapan Ünüvar;  
“Son mecliste yaptığınız şovu Çanakkale Halkı'na anlatamayınca 15 gün sonra birden aklınıza gelivermiş: ‘ben iç meselelerinize değil, belediye araçlarının ve belediye çalışanlarının parti içi seçimlerde kullanılıp kullanılmadığını soracaktım diye.’ Bahsini ettiğiniz konu ile ilgili siyasi başkan yardımcısı olarak basın açıklaması yaptım. Bunu bildiğinizi biliyorum. Siyasi bir malzeme çıkarabilir miyim diye durup durup gazetelerde, mecliste bize pilav yapacaksınız, anlaşıldı. Ama buradan size ekmek çıkmaz. “  dedi.
Ünüvar’ ın, bilinen görevi yerine, bir diğer görevi bu sözleri ile ortaya çıktı.  

İL ÖRGÜTÜNÜN İDDİALARINI  DA ADETA SİYASİ BAŞKAN YARDIMCISI SIFATI İLE YALANLADI..
Ünüvar’ ın, kendisini, Siyasi Başkan yardımcısı olarak tanıttığı sözlerinin devamında, adeta İl Örgütünün suç duyurusunda geçen iddiaları da yalanlayan ifadelerle devam ettiği gözlendi.

Ünüvar açıklamasında şunları dile getirdi;“Tekrar beyan ediyorum, parti içi seçim mahallinde hiç bir belediye aracı veya imkanı kullanılmamıştır. Hiçbir personel oraya görevli olarak gitmemiştir. Yasaların imkan verdiği şekliyle taşeron çalışanlarımızdan partili olanlar gelip oy kullanmıştır. Zaten seçimler hafta sonu yapılmıştır. Çalışanlarımız da istediği yerde bulunabilme hakkına sahiptir. Söz konusu devlet memurları ise hiçbiri asla ve asla seçim kampanyasına karışmamış ve herhangi bir siyasi propaganda içerisinde yer almamıştır. Asıl siz AKP etkinliklerinde katılım çok görünsün diye devlet
memurlarından yoklama alıp almadığınızı bize anlatın.” .

“Kadın duyarlılığı, kadın hakları, kadına şiddet, kadınların medeni hakları, kadınların istihdama katılması, cinsiyet eşitliği bizim en önemli değerlerimiz arasındadır.”  Diyerek, CHP’ nin kadına bakışını da adeta anlatan Ünüvar;

“Bunu bize anlatacak veya sorgulayacak en son kişi sizlersiniz. Keşke sizi de bu konularda aramızda görebilsek Tülay hanım. Kamuoyunda taciz yasası olarak bilinen tasarı geçmesin diye biz sokaklardaydık ama sizi ne gördük ne de bir sözünüzü işittik. Ensar'da taciz edilen çocuklara ilişkin bir kelamınızı duymadık. Müftülük yasası geçti, bir kadın avukat olarak siz ne düşünüyorsunuz? “ diye sordu.
Ünüvar’ ın bir diğer sorusu ise şöyle geldi; “Neredeyse 300 gündür açlık orucuna yatmış, bir deri bir kemik kalmış Nuriye için ne düşünüyorsunuz, mesela. Tülay Hanım,’Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanımıza bırakın kınamayı serzenişte bile bulunmadınız.” 
4 belediye başkan yardımcısından üçünü, tüm müdürlüklerin yarısının kadın olmasını sağlayan CHP’ li Çanakkale belediye başkanı diyerek sözlerini devam ettiren Ünüvar; 

“Şehrin tüm ihmal edilmiş guruplarına hizmetlerini öncelikleyen bir belediye başkanıdır. Her seferinde oylarını artırarak yeniden seçilen Ülgür Gökhan'ı şiddet yanlısı göstermek tıpkı ‘pilav’ gibi su kaldırmayacak, göreceksiniz. Hiç bir kuşku duymadan ve en ufak bir tereddüt hissetmeden Çanakkale'nin özgür yaşayan kadınları olarak, başkanımızın yanındayız. Her mecliste Çanakkale Halk'ını yanıltmaya, bilgi kirliliği yaratmaya çalıştığınızı tüm Çanakkale halkı biliyor. Cumhurbaşkanımızı da yanıltmaya çalıştınız, başaramayacaksınız.”

Duygu Doğan