Şükran Ayçin, ''Ev hanımlarına faizsiz kredi veriliyorsa iyi olurda ne zaman ne verilecek ne kadar olacak, ayrıntıları görmek lazım. Çünkü ne zaman böyle benzer haberler görsek, ayrıntılar ne olacak derken beklerken hiçbir çalışma ayrıntısına rastlayamıyoruz. Yani düzenleme ne olacak nasıl bir çalışma yapılacak ayrıntıları görmek lazım ona göre biz yaralanabiliyor muyuz? Bilmiş oluruz'' dedi.
Melike Sarden, ''Ev hanımı ama kimler bunlar, mesela emekli olan belli bir yaşa erişmiş kadınlar da ev hanımı, daha yeni evli olan kadınlar kimler yani bu kapsamda, ne kadar kullanabilecekler, belli iş yerlerinde mi? Bu imkandan yararlanabilecekler mi? Evinde zeytin, peynir üreten, yemek yapan kadınlar bundan yararlanabilecek mi? yoksa kurumsal işlerde mi bu işlerden yararlanacak '' diye sözlerini tamamladı
Ev kadınlarına kendi işini kurabilmesi için 15 bin liraya kadar faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanı tanınıyor. Bu yolla birçok kadın hem hayalini kurduğu işyerini açıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Bu kredi kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yoksul ailelere sağlanıyor.
8 YIL VADE İMKANI
Destek hibe niteliğinde değil. Geri ödemeli. Avantajı faizsiz olması. Bunun yanında 8 yıla kadar çıkan vade imkanı ise geri ödemelerin rahat yapılmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalar sonunda ailenin maddi durumu yetersiz yani ekonomik yoksulluk söz konusuysa, girişimci ev kadınlarına destek sağlanıyor. Destek, vakıfların bütçeleri nispetinde oluyor.
HEYET ONAYI GEREKİYOR
Yapılacak işle ilgili hazırlıklar yapıldıktan sonra projeyle, ikamet edilen adrese en yakın vakfa giderek başvuru yapılıyor. Projeyi vakıftaki mütevelli heyeti inceledikten sonra uygun görürse onaylıyor. Onaylı proje, vakfın fon kurulu'na gönderiliyor. Kurul onayı alındıktan sonra, uygun görülen tutar kişiye teslim ediliyor.
İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN DE ALIR
'Gelir Getirici Projeler' adı altında sunulan desteğe, Aile Bakanlığı katkı sağlıyor. Gelir getirici projenin amacı; yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak işleri kurmaları gelir elde etmeleri ve başlattıkları işleri devam ettirmelerini sağlamak. El işi yapan, yöresel ürünlere yönelik üretim yapanlar, tarımsal faaliyetler destek kapsamında.
                                                                                                 
 Haber: İBRAHİM AKIN KAZANCI