İddiaya göre, aralarında Başkan Yardımcılarının da bulunduğu, o görüntülerde ayrıca Belediye’ de görevli bir memur ile CHP parti üyeliğinden istifa ettiği bilinen eski Başkan danışmanı da bulunuyor. Günler önce CHP delege seçimlerine ilişkin önce ‘mükerrer oy’ kullanımı, ardından da oy kullanan kişilere para dağıtıldığı savıyla gündeme gelen güvenlik kamera kayıtları, Ana muhalefet’ in Çanakkale il örgütünde, Partili Belediye’ ye karşı adeta savaş başlatmıştı.

MECLİS GERGİNLİĞİ GÜNDEM DEĞİŞTİRMİŞTİ…
Belediye’ nin Ekim ayı meclisinde, AK Partili Meclis üyesi ve Partisinin Meclis gurup başkan vekili Av. Tülay Ömercioğlu  ile CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında geçen ve karşılıklı tepkileri beraberinde getiren sert üslup, Kent gündeminin ‘en’ konuşulan Delege seçimi yaşanılanlarını adeta rafa kaldırmıştı.

BAŞKAN ÖNDER, RAFTAN İNDİRDİ, YARGI ÖNÜNE TAŞIDI…
Önceki günlerde, CHP il Başkanı Önder’ in girişimi ile adeta Raftan indirilen Delege seçimlerinin tepki toplayan yaşanmışlıkları, şimdi yargı önüne taşınmış oldu.

MECLİS GURUP TOPLANTISINDA DA AYNI KRİZ…
CHP’ de adeta iç savaş çıkaran delege seçim süreci bir yanda, İl örgütünün kurmayı ile aynı ortamda bulunmayacağı sözleri ardından, Ekim ayı Meclis oturumu öncesinde  gurup toplantısında yer almayıp yeni kriz yaşattığı iddia edilen Belediye Başkanı Gökhan’ ın bu tutumuna ilişkin, Merkez ilçe Başkanlığınca ‘Parti Tüzüğüne’ aykırı davranıldığı gerekçesiyle tutanak düzenlendiği alınan bilgiler arasında.

KULİSLER, SEÇİM ÖNCESİ İŞÇİ ALIMI DEDİKODUSUYLA ÇALKALANIYOR…
CHP tabanının son günlerde ‘en’ konuştuğu iddia ise,  Partili belediye’ nin Delege seçimleri öncesinde işçi alımı yaptığı yönünde. 
İddiaya göre, Belediye’ ye delege seçiminde oy kullanacak isimlerden yüzlercesi, sözleşmeli olarak işe alındı.
---------------------------------------
CHP’ de Oklar gerildi…!
‘Oy için rüşvet’ iddiaları, ‘Rüşvetin kanıtı mı?’ olur şeklinde, 90’ ların en tartışılan olayını adeta yeniden akıllara getirdi.
CHP il Örgütünün; ‘İşte kanıt’ dercesine, güvenlik kameralarınca saniye saniye kayıt edilen o anları Yargı’ ya taşıdığı öğrenildi.
 ---------------------------------------
 CHP Delege seçiminde oy kullanan partililere para dağıtıldığını gösterir Güvenlik kamerası görüntüleri eşliğinde, CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin ‘Mavi liste’ ye oy kullanılması yönünde bir yönlendirme çabası içinde bulunduğu savıyla yapılan Suç duyurusuna ilişkin konuşan Partili kurmaylar;
“İhaleye fesat karıştırma gibi bir adımla, ‘oy’ yönlendirenler cezasız kalmamalı” değerlendirmesinde bulundu.
Delege seçimine Rüşvet bulaştığını öne sürerek, Suç duyurusunda bulunduğu öğrenilen  CHP il Başkanı Nejat Önder, girişimine ilişkin kendisine yöneltilen soruları; “Soruşturmanın selameti için konuşmayacağım” yanıtı  ile adeta doğruladı.
Alınan bilgiye göre, CHP’ de ‘İç savaş’ yorumlarına yol açan ‘Suç duyurusu’ na ilişkin, Delege seçimleri öncesinde Planlı şekilde CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin işçi alımı gerçekleştirildiği, bunların seçimde oy kullanan isimler olduğu iddia da ediliyor.
Partililer arasında iki ayrı rakam önü sürülerek, delege seçimleri öncesinde işe alımların, sonucu belirlemede önemli faktör olduğu da ortaya atılan iddialar arasında.
CHP kulislerinde,  sayı telaffuz edilerek dolaşan iddialara göre, Belediye seçim öncesi,  168 ya da 238 işçi alımı gerçekleştirmiş.

Haber: Erdem Sürek