Daha önce de hem ulusal hem de uluslar arası katıldığı yarışmalarda dereceler alan Çoban, Avrupa Festivalindeki pastacılık yarışmasında da dereceye girmek istediğini söyleyerek, hedeflerinin birinci olmak istediğini söyledi.

Kendi deyimi ile bu yarışmaya katılmak için sadece iyi olmak yetmiyor en iyi olmak gerektiğini söyleyen Melis Pastanesi Sahibi Hasan Çoban, dünyanın en iyi pastacılarının katılacağı ve  Zürih’te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası yarışmasında hedeflerinin birinci olmak olduğunu söyledi.  1984 yılından beri Pastacılık sektöründe faaliyet gösteren Melis Pastanesi sahibi Hasan Çoban, son 5 yıldır Butik pastacılık anlamında Çanakkale’de adeta çağ atlattı. Büyük firmaların ustalarına bile eğitim veren Hasan Çoban, girdiği bir sürü ulusal ve uluslar arası yarışmada dereceler aldı. Bu kez de dünyanın en iyilerinin katıldığı yarışmada hem Türkiye’yi hem de Çanakkale’yi temsil edecek.  Hollywood dalında Forrest Gump Tom Hanks’in  bölümünde yarışacak olan Hasan Çoban kendinden emin gözünü birinciliğe dikmiş durumda. Yarışma öncesi bir açıklama yapan ve yaptıkları hakkında bilgiler veren Melis Pastanesi sahibi Hasan Çoban şunları söyledi “Ben 1984 yılında bu mesleğe başladım ve 1984 yılından beri Çanakkale’de pastacılık sektöründe hizmet vermekteyim. Son beş yıldır butik pastacılıkta yoğun bir çalışmaya girdik. Bu çalışmalar neticesinde butik pastacılıkta büyük başarılara imza attık. Türkiye genelinde ödüllü pastalarımız var.  Bir çok yarışmaya katıldık, derece kazandık. Şimdiki hedefimiz ise Avrupa şampiyonası. Siz Hayal edin biz yapalım sloganı ile yola çıktık ve yapılmayacakları yapmaya başladık.  Dolayısı ile 19-23 Ekim tarihleri arasında İsviçre’nin Zürich kentinde Avrupa Festivali var ve biz de katılacağız. Bu festivale Avrupa’dan gelen pastacılar katılacak.  Bizim de hedefimiz birincilik ve dereceye gireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
Holywood Dalında Yarışacak
Bu festival kapsamında düzenlenecek pasta yarışması beş dalda yapılacak ve biz Holywood dalında yarışacağız. Forrest Gump Tom Hanks’in  bölümü ile yarışıyoruz.  Eserimizi de yaptık inşallah derecemizi de alacağız. Hem Türkiye’yi hem de Çanakkale’yi onurlandıracağız. Bu yarışma çok yüksek sekmekteki kapasitede bir yarışma sadece Çanakkale’de değil Türkiye’de bil bu yarışmaya katılabilecek çok az sayıda kişi var.  Bu yarışmaya katılabilmek için sadece iyi olmak yetmiyor çok iyi olmak gerekiyor. Bu anlamda biz çok büyük pastanelerin ustalarına da eğitim veriyoruz.  Daha önce, dünyanın en büyük gıda dergisi var. 33 eser seçildi orada. O seçilen arasında bizim de eserimiz var. ‘Barışa şans ver’ temalı yarışma. Bizim en büyük özelliğimiz birebir benzetme yapma. Siz fotoğrafı getiriyorsunuz. Size birebir çalışıyoruz” dedi.
 
Haber: Cuma Deren