Bakan Naci Ağbal’ ın, gelecek yıl atamalarında önceliğin 4 alanda olacağını belirtip; "Sayı geçen yıllarla benzer olacak" sözlerine vatandaş değerlendirmesi geldi.
Bu arada yeni atamalar için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ da sayı vermiş, geçtiğimizg ünlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu.

Atama haberi sevindirdi,
Öngörülen sayı ise yetersiz görüldü.

Çanakkale’ liler, Maliye Bakanı Ağbal’ ın atama yapılacak kadrolara ilişkin bahsettiği rakamların yetersiz olduğunu savundu.
Maliye  Bakanı Naci Ağbal’ ın, 2018 atama rakamları verip, 100 bin olarak öngörülecek sayı üzerine, önceliğin, öğretmen, hâkim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlilerinde olacağını belirtmesini, Gazeteniz Vitamin Çanakkalelilere sordu.
Atamalar konusundaki açıklamaları sevindirici ancak verilen rakamları Çanakkale yaşayanları yetersiz gördüğünü söyledi.

"Orta Vadeli Program Çalışmaları Devam Ediyor"
Orta Vadeli Program (OVP) ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini belirten Maliye Bakanı Ağbal, kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini bildirmişti.

Bakan Ağbal,  OVP açıklandığında rakamların net şekilde görüleceğine işaret edip,  "Gelecek yıl öncelik öğretmen, hâkim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim" şeklinde konuşmuştu.
20 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, etçiğimiz günlerde  2018'de yaklaşık 20 bin öğretmen ataması yapabileceklerini  açıklamış, atanamayan öğretmenler adeta bayram etmişti.

Atamalara ilişkin soruları yanıtlayan Milli Eğitim bakanı Yılmaz; "Bütçe geçtikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanımızın da olduğu bir heyette, talebimizi sunacağız. Onlar, Türkiye'nin durumuna, bütçenin durumuna bakacaklar. Bize izin verecekler. 20 bine yakın öğretmeni de 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubat ayında başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de göreve başlatıyoruz" bilgisini paylaşmıştı.

Milli Eğitim’ den sonra, kadro müjdesi Maliye Bakanından geldi.
Maliye Bakanı Ağbal, 100 bine yakın personel alımı yapılacağını başkent’te yaptığı açıklamasında kamuoyuyla paylaştı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ in sözlerine vatandaş değerlendirmesi ise gecikmedi.
 Çanakkaleli vatandaşlara mikrofon uzatan Vitamin’e, hem beğeni, hem de açıklanan sayıların yetersiz görüldüğü yönünde dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

ÇANAKKALELİLER NE DİYOR…?
Vitamin, sokak röportajında  Milli Eğitim’e 20, toplamda 100 bin atama açıklamaları için ev hanımı, öğrenci, atama bekleyen öğretmen gibi, yaklaşık 50  isime görüşlerini sordu.

Yapılan değerlendirmeler içinde,  denilen en dikkat çeken sözler ise şunlar oldu;

Hatice Türetken (Ev hanımı),“ Her sene belli sayılarda atamalar gerçekleşiyor ancak yeterlimi diye soracak olur sanız, eğitim alanında büyük bir açığımız var. Eğitim her bireyin gelişmesi öğrenmesi için büyük bir basamak ve eğitimcilerin öğrencilere ders vermeden önce kendilerinin bir sınavdan geçmeleri gerekiyor. Bilmeliler ki öğretebilsinler. Eğitim her yaşta şart”

Eylem Hazal (İşletme Mezunu), “Eğitim şart deriz şart öğretmenlerimizin hakkı tatbikî de ödenmez ancak devlet olarak eğitim konundan eksiğimiz var. Nerdeyse her sene sınav müfredat üzerinden değişiklikler yapılıyor. Bunun en yakın örneği de TEOG kaldırılması öğrencilerimizin bedenen ve ruhen bu sınava hazırlanırken sınav kaldırılıyor. Sırf öğrencilerimiz için değil eğitimcilerde yeni düzene alışmaya çalışıyor. Atamalar tabi ki de olmalı hatta daha fazla atama olmalı eğitim alanında büyük eksikliklerimiz var ancak bilinçli eğitimciler yetiştirilmeli ki bilinçli çocuklar yetiştirsinler” şeklinde konuştu.

Bayram Barbaros (Emekli Sağlık çalışanı),“ Atamaların dört ayrı alanlardan yapılacağını haberlerden okumuştum ancak şu dönemde dört alandan da büyük eksikliklerimiz var. Atamaların en önemlisi de eğitim alanında yapılacak atamalar en büyük açığımız eğitim olduğunu düşünüyorum. Bilinçli eğitimciler yetiştirilmeli ki bilinçli savcı, hâkim, sağlıkçılar yetiştirilsin” diye konuştu.
                                                                                                                                                                                        DUYGU DOĞAN