“Ey CHP 1.vazifen Milli bir Muhalefet Olmaktır…”
‘İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına’  mantığını adeta hatırlatan AK Parti’ li Çanakkale Milletvekili ve Partisinin Grup başkanvekili Av. Bülent Turan, “Kuruluş yıl dönümü töreninde, hazırlıklar kapsamında unutulan Şanlı Türk Bayrağı” dedi ve sonrasında Çanakkale’ ye dikkat çeken şu soruyu yöneltti;
“Mesele şu, Ey Çanakkaleliler o törende bayrağı unutan CHP değil de AK Parti olsaydı ne olurdu? Hiç düşündünüz mü?”
Vekil Turan, yanıtı yine kendi verdi ve olacakları şu sözlerle özetledi;
“Dünyayı başımıza yıkarlardı. 
Çanakkale meydanda AK Parti toplantı yapacak, bayrak olmayacak yıkarlardı ortalığı” 
-----------------------------------
AK vekil Turan, Ana muhalefet için konuştu; 
“İhtiyacınız, Milli Duruş…!”
------------------------------------
AK Parti Grup başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, CHP’ nin Kuruluş yıldönümü töreninde unuttuğu şanlı bayrak için, açtı ağzını yumdu gözünü. Ardından da CHP’ ye ihtiyaç olan duruşu iki kelime ile özetledi; “İhtiyacınız, Milli duruş”   
Vekil Turan, geçen 9 Eylül 2017 Pazar gününün Çanakkale için unutulmaması gereken tarih olduğunu vurgulayıp, “Baksanıza, Şanlı Türk bayrağımızı unutmuşlar. Hem de kuruluş günlerinde” şeklinde konuştu.
Partisinin Gökçeada İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Partili milletvekili Av. Bülent Turan, Ana muhalefeti adeta ada’ dan top’a tuttu.
Vekil Turan’ ın ada ziyaretine ilişkin görseller,  Basın Danışmanlığı kanalıyla Çanakkale ‘de ki basın kuruluşlarına servis edildi. 
Ak vekil Turan, Partililerine hitaben yaptığı konuşmasında CHP’yi  kuruluş yıl dönümünde unuttuğu şanlı Türk bayrağı üzerinden eleştirmeye başladı. CHP’nin kuruluş yıl dönümünde yaşanan bayrak krizi için; 
“Bir toplantıda bayrak unutulur mu ? Hele ki kuruluş yıl dönümünde” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü;
“Her resmi törende olduğu gibi belli hazırlıklar yapılmış, konuşma metinleri hazırlanmış. Lakin Türk Bayrağı takacaklar Türk Bayrağı, çelenk koyacaklar çelenk yok. 
Bir toplantıda Türk Bayrağı unutulur mu hele ki kuruluş yıl dönümünde.”
“ŞANLI BAYRAĞIMIZI UNUTAN CHP DEĞİL DE BİZ OLSAYDIK, ORTALIĞI YIKARLARDI…”
AK Parti kurmayı, CHP’ nin unuttuğu Şanlı bayrak için sözlerini devam ettirirken, Çanakkale’ ye dikkat çeken soru yöneltti;
“ Mesele şu, Ey Çanakkaleliler o törende bayrağı unutan CHP değil de AK Parti olsaydı ne olurdu? Hiç düşündünüz mü? 
Dünyayı başımıza yıkarlardı. Çanakkale meydanda AK Parti toplantı yapacak, bayrak olmayacak yıkarlardı ortalığı”
İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA, ESTİ GÜRLEDİ…
AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan’ ın da katıldığı, Gökçeada İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ’ nin Gökçeada çok amaçlı salonda gerçekleşen İlçe Danışma Kurulu toplantısı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
AK Parti kurmayı Turan, Türkiye’ nin Ege denizindeki  iki adasından biri olan ve eski adıyla Rumca ismi ‘İmroz’ un ‘Rüzgarlı ada’ anlamına gelen  Gökçeada’ dan, adeta Ana muhalefete yönelik sert muhalefet rüzgarı estirdi. CHP için ihtiyaç olanı duyurdu.
CHP’ NİN MİLLİ DURUŞU İHTİYACI VAR…
AK Parti kurmayı Av. Turan, Ana muhalefet için gerekli olanın milli duruş olduğunu söyledi ve Gökçeada’ dan Ana muhalefete şu mesajı verdi;
“Kısaca, CHP’nin milli bir duruşa ihtiyacı var. Ey CHP,  1.vazifen Milli bir muhalefet olmaktır. 
1.vazifen Mustafa Kemal Atatürk’ün ayarlarına geri dönmelisin. 
1.vazifen terör örgütlerinin yanında değil karşısında olmaktır. İşin özü, CHP’nin milli bir duruşa ihtiyacı vardır”  dedi.
Erdem Sürek