Ama bugün artık Sezgin Tanrıkuludur, Eren Erdemdir ...!”
Ak vekil Turan, CHP’ li Tanrıkulu Hakkındaki Soruşturmaya ilişkin de konuştu.
“Asıl mesele, Sezgin Tanrıkulu' nun yaptığından öte, CHP yönetiminin buna sessiz kalmış olması” dedi.

Turan’dan, CHP için twitt…

AK Parti Grup Başkanvekili  ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, dün kuruluş yıl dönümü kutlanan CHP için dikkat çeken bir twiit attı.
Vekil Turan, siyaset gündeminin tartışmalı maddesine dönüşen CHP kurmayı Tanrıkulu aleyhindeki soruşturma için de dikkat çeken sözlerle konuştu.
AK parti milletvekili Av. Turan,  "Mesele burada cumhuriyet savcısının atacağı adımdan öte Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekenlerdir” diyerek,  Sezgin Tanrıkulu için harekete geçmeyen CHP’ yi eleştirdi ve;
“Eylemi ilk defa değil, bu yanlışı ilk defa değil. Mesele, CHP Genel Başkanı'nın buna sessiz kalmış olması.”  diye konuştu.
 AK Parti'de yanlış yapan bir vekil olduğu zaman,  bununla ilgili anında disiplin müessesesinin harekete geçtiğine vurgu yapan Milletvekili Av. Turan; “AK Partide anında genel başkan uyarı görevini yapar. Kurumsal duruştur aslolan. Bireysel hatalar yapılabilir ama kurumun ne yaptığı önemlidir" şeklinde konuştu.
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,  CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, Twitter'daki ‘devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurduğu’  iddiasında bulunup yaptığı paylaşımı nedeniyle açtığı soruşturmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Av. Turan şöyle konuştu;
"Mesele burada cumhuriyet savcısının atacağı adımdan öte, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekenlerdir. Sezgin Tanrıkulu'nun bu eylemi ilk defa değil, bu yanlışı ilk defa değil." dedi.
Cumhuriyet savcılığının, devletin güvenliğiyle ilgili yapılan yanlışlardan dolayı adım attığına değinen Ak vekil  Turan, "Mesele burada cumhuriyet savcısının atacağı adımdan öte Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gerekenlerdir. 
Sezgin Tanrıkulu'nun bu eylemi ilk defa değil, bu yanlışı ilk defa değil. Çok değişik zamanlarda, çok değişik televizyon kanallarına katılması. Çok değişik zamanlarda aynı şekilde Savcımız Mehmet Kiraz'ı şehit eden örgütün yanında görüntüler vermesi. İlginç zamanlarda terör örgütünün uzantısı televizyon kanallarında konuşması gibi birçok meselede bilinen, mimli olan birisi Sezgin Tanrıkulu."  
CHP’ ye suskun kalışı yüzünden adeta veryansın eden Ak vekil Av. Turan,  Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığından öte CHP yönetiminin buna sessiz kalmış olmasının dikkat çekici oluşuna değindi ve;
"Mesele, CHP Genel Başkanı'nın buna sessiz kalmış olması. AK Parti'de yanlış yapan bir vekil olduğu zaman bununla ilgili anında disiplin müessesesi uygulanır. Anında genel başkan uyarı görevini yapar. Kurumsal duruştur aslolan. Bireysel hatalar yapılabilir ama kurumun ne yaptığı önemlidir. Burada görüyoruz ki Sezgin Tanrıkulu terörle ilgili Türkiye'nin mücadelesini zaafa uğratacak, psikolojisini bozacak ifadeler kullanmasına rağmen, üzerinden bu kadar gün geçmesine rağmen hala ağzını açmayan genel başkanın tavrıdır tartışılması gereken." Diye konuştu.
AK Parti kurmayı, Çanakkale Milletvekili Bülent turan, CHP için ilginç bir tanımı da attığı twitt’ te dile getirdi.
 "Bu parti bu tavrıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP değildir."  Görüşünü savunan Av. Turan;
Twitter hesabından “CHP dün için Mustafa Kemal, İsmet İnönü olabilir. Ama bugün artık Sezgin Tanrıkuludur, Eren Erdemdir ...!” dedi ve gazeteniz Vitamin’e konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu;
"Sezgin Tanrıkulu,  cumhuriyet savcısına ifade vermiş ya da vermemiş olması benim konum değil. O kanunun işi. Fakat ben siyasetçiyim, bir siyasetçi olarak diyorum ki;  bir başka siyasetçi olan, terörle arasına mesafe koymayan bir vekile, bir genel başkan yardımcısına, o siyasetçinin genel başkanı, patronu, abisi ne yapmış?  onu merak ediyorum. O günden bu güne kadar Sayın Kılıçdaroğlu' nun 'insansız hava araçları terör için kullanılan bir müessesedir', 'alettir', 'bu lazımdır' demesi mümkün oldu mu şimdiye kadar? 
Duymadık öyle bir şey. Ümit ediyorum,  akıllarını başlarına alırlar. Ümit ediyorum, Türkiye'nin terörle ilgili en yoğun mesai harcadığı zamanlarda bizim güvenlik güçlerimizi üzen, onların psikolojilerini bozan açıklamalar yapmak yerine teröristlerin morallerini bozan, onların psikolojilerini bozan adımlar atalım. Onların bu konudaki duruşlarına, bizim güvenlik güçlerimizin hukuk içinde makul mücadelesine destek olalım."
İbrahim Akın Kazancı