Çiftlerin hayatlarını birleştirmek için yaptıkları düğün töreni, bu törende giydikleri damatlık ve gelinlik, davetiye, nikah şekeri ve yüzükler düğün salonu ev eşyaları ve aklınıza gelmeyecek kadar çok kalem daha çıkıyor yeni evli çiftlerin karşısına, Gelinlerin Olmazsa olmazı elbette gelinlik. Onlar için en önemli günlerinde tek gün giyecekleri bu elbise çiftlere ne kadara mal oluyor?
 
Gelinlik Satış Danışmanı Beyza Gökçe, ''Gelinlik sezonun içinde Olduğumuzdan Dolayı talep var. Kiralamak isteyenler ile satın almak isteyenlerin oranları birbirine yakın, işin aslına bakılırsa kiralama fiyatı ile satın alma arasında Sadece 300-400 TL oynuyor. Gelinlik fiyatlarının 3  - 3.500 Civarında olduğunu Düşünürseniz aslında  çok bir fiyat farkı yok. Gelinler en çok modele dikkat ediyorlar haklı olarak, ama işin bir de fiyat boyutu var. Buda hiç atlanacak bir konu değil '' dedi.
Beyaz Eşya Satış Danışmanı Aygül Yalçın, ''Sezon itibariyle satışlar iyi, yeni evlenecek çiftler buzdolabından küçük ev aletlerine kadar her şeyi alıyorlar. Çeyiz seti kampanyamız şuanda yok ama öyle satış yaptığımız satışlar da oluyor. Beyaz Eşya setini ortalama 7 bin - 15 bin TL arasında değişiyor bütçeden bütçeye değişiyor bazıları bu fiyatın içine küçük ev aletlerini eklemek isteyenler oluyor. Yeni evli çiftler nakdin yanı sıra kredi kartı da kullanıyorlar. Ama bir çoğunun bunları borçla aldığı söyleyebiliriz '' diye ekledi.
Düğün Salonu Sahibi Ümit Semih, '' Düğünlerimiz 4000 TL den başlıyor. Hafta arası ile hafta sonu fiyat fark ediyor tabii, hafta sonu daha pahalı oluyor.Yemekli yemeksiz değişiyor fiyatlar elbette. Ortalama yemekli kişi başına 35 TL' ye denk geliyor.Yeni evli çiftler taksitli ödeme yapmayı tercih ediyorlar '' dedi.
Mobilya Sahibi, Abdülkadir Demir,  ''Yeni evli çiftler en fazla Oturma Odası ve Yatak Odasına bakıyorlar. Kaliteli eşyalar almak istiyorlar ama az para harcamak istiyorlar. Kadınlar genelde marka ve kalitesini özelliklerini merak ederken, erkekler sadece fiyatlarına bakıyorlar. Onlar için ceplerinden ne kadar  para çıkacağı önemli. Oturma odası ortalama 2000- 5000 TL civarında Yatak Odaları da 2500- 5000 TL civarında değişiyor. Evlenecekler alacaklarını taksitle ve borçla alıyorlar diyebiliriz '' diye ifade etti.
 
Haber: İbrahim Akın Kazancı