Siyaset

CHP 97’inci Kuruluş Yıldönümümü Törenle Kutladı

Temelleri Sivas Kongresinde atılan ve 9 Eylül 1923’te açılan Cumhıuriyet Halk Partisi 97’inci yılını Kutluyor. Tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de CHP’nin Kuruluş Yıldönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Temelleri Sivas Kongresinde atılan ve 9 Eylül 1923’te açılan Cumhıuriyet Halk Partisi 97’inci yılını Kutluyor. Tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de CHP’nin Kuruluş Yıldönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Anadolunun düşmanden kurtarmak için verilen mücadelenin ardından ülkenin yönetiminde demokratik ve eşit hakların sağlanması amacı ile Padişahlık döneminden Cumhuriyet Dönemine geçiş yapılan bir dönemin başlangıcı olan Türkiye Cumhuriyetinin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kuruldu. Bu yıl ise 97’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 81 İlde Çelenk koyma programı gerçekleştirildi. Diğer illerde olduğu gibi Çanakkale CHP İl Başkanlığı tarafındna Cumhuriyet Meydanında bir program gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çelenk koyma programına CHP Çanakkale İl Sekreteri Doğan Ateş, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve partililer katıldı.  İl Sekreteri Doğan Ateş ve beraberindekilerin Atatürk Büstüne Çelenk  koymasının ardından başlayan programda Saygı Duruşu ve İstiklal marşı okundu.
İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan CHP Çanakkale İl Sekreteri Doğan Ateş “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım Temelini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumaeli Müdafa-i Hukuk cemiyetinin Emperyalizm karşısındaki kararlılığı, Kuvayı Milliyenin işgal ordularının karşısındaki azmini, 97’inci Kuruluş yıldönümünde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile II. Yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi, işaret ettiğiniz Muassır Medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum Milletlere  umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere demokrasi mücadelesinde hayatını kaybetmiş yurttaşlara şükranlarımızı sunuyor sizler ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Pandemi dolayısı ile sosyal mesafe başta olmak üzere 14 kurala uygun düzenlenen program konuşmaların ardından tamamlandı.
 
Şerife Erdem